AZ Herentals gaat er ‘hart’ voor

Internationaal kwaliteitslabel voor AZ Herentals

Het AZ Herentals heeft het label voor kwaliteitszorg behaald van de internationale auditorganisatie Niaz. Daarmee bewijst het ziekenhuis dat het voldoet aan de normen voor patiëntveiligheid en kwaliteitsvolle zorg.

Het label wordt uitgereikt door het Nederlands Instituut voor Kwaliteit van zorg. Algemeen directeur Rudy Van Ballaer van AZ Herentals: “We hebben altijd al gewerkt aan patiëntveiligheid en kwaliteitsvolle zorg. Maar dat is niet te vergelijken met het zeer uitgebreide en strenge normenkader waaraan je voor een dergelijk kwaliteitslabel moet voldoen.”

7 auditoren
“In december heeft een team van 7 auditoren 4 dagen lang het ziekenhuis doorkruist en medewerkers en patiënten gevolgd en bevraagd over de manier van werken”, aldus nog Rudy Van Ballaer. “Daarbij werden ongeveer 1.900 normen afgetoetst, wat maar aangeeft hoe uitgebreid de doorlichting was.”

In het rapport werd het AZ Herentals geroemd om de hartelijke en hoffelijke houding van medewerkers en de aangename, moderne omgeving voor patiënten en medewerkers. Ook het elektronische systeem waarmee patiënten via een badge gevolgd en opgeroepen worden bij consultaties, was een pluspunt.

Het kwaliteitslabel geldt voor een periode van 4 jaar.