Nieuws Kempen Internationale RICS-erkenning voor Oreon Properties

Internationale RICS-erkenning voor Oreon Properties

Internationale RICS-erkenning voor Oreon Properties

foto philippe geudensPhilippe Geudens, zaakvoerder en partner van Oreon Properties in Herentals, heeft sinds kort een dubbele internationale erkenning op zak. Als specialist in bedrijfsmatig vastgoed sleepte hij voor zichzelf de erkenning van het Royal Institute for Chartered Surveyors (RICS) in de wacht.

 

Nadien slaagde hij er ook in om zijn firma door het RICS te laten erkennen. Niet alleen het bedrijf moet dan aan alle vereisten van het RICS voldoen, ook 50 procent van de aandeelhouders moet persoonlijk deze erkenning op zak hebben. Ons land telt maar een 20-tal ondernemingen met een RICS-erkenning. Hiervan is slechts een 5-tal bedrijven actief in de makelaardij.

De erkenning geeft aan dat beantwoord wordt aan strikte normen op vlak van professionaliteit en kwaliteit.

Na zijn economische opleiding behaalde Philippe Geudens het diploma van Master in Real Estate aan de Antwerp Management School (AMS). Begin 2013 stampte hij zijn eigen onderneming Oreon Properties uit de grond, uitsluitend gericht op bedrijfsvastgoed. De tweejarige opleiding Master in Real Estate aan de Antwerp Management School is geaccrediteerd door het Royal Institute for Chartered Surveyors. Hierdoor kon Philippe Geudens het korte RICS-traject volgen dat hij met succes afrondde.

“Onze activiteiten omvatten meerdere aspecten. Er is uiteraard het klassieke luik van de makelaardij. We verkopen en verhuren magazijnen, kantoren en industriepanden. De panden die we momenteel in portefeuille hebben, zijn deels terug te vinden op onze website. Maar onze expertise komt ook van pas bij heel wat transacties zonder dat er ruchtbaarheid aan wordt gegeven”, legt Philippe Geudens uit.

“Ongeveer 50 procent van onze omzet halen we uit consulting. We vinden het belangrijk om  advies te kunnen geven over onder meer het ‘sell and rent back’-principe. De meeste bedrijven houden vast aan hun eigen pand. Maar in functie van de bedrijfscyclus is het soms beter om het bedrijfspand te huren dan het te kopen. Dat kan het geval zijn als er kapitaal nodig is voor de groei van de productie of voor de uitbouw van exportactiviteiten. Tot slot adviseren we mensen ook bij investeringen in bedrijfsvastgoed.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer