Nieuws Kempen Investering van 3/4 miljoen bij Wimpau

Investering van 3/4 miljoen bij Wimpau

Investering van 3/4 miljoen bij Wimpau

Wimpau uit Laakdal plant dit jaar nog een verdere automatisering van het productieproces. De producent van onderhoudsproducten voor professionele schoonmaak en zwembaden zorgde in december 2020 al van een automatisering van het afvulproces. Hierdoor komt het bedrijf tegemoet aan de stijgende vraag voor haar producten. In de toekomst kan Wimpau meer produceren, en ziet het zijn personeelsbestand ook met 4 mensen toenemen. Het totale investeringsplaatje bedraagt 750.000 euro.

Wimpau viert dit jaar zijn 55-jarig bestaan. In 1966 richtte Fedinand Beyens – de vader van de huidige bedrijfsleiders Wim en Paul Beyens – Wimpau op als totaalleverancier van onderhoudsproducten. “Mijn vader begon bij ons thuis in Geel-Bel, waar er een klein magazijn was”, zegt Paul Beyens. “Na mijn studies stapte ik mee in de zaak, en mijn broer Wim enkele jaren later ook.” Onder leiding van de broers kende Wimpau een sterke groei. Intussen is er een uitgebreid gamma aan reinigers en ontsmettingsproducten voor algemeen onderhoud, zwembaden, sauna en jacuzzi.

Private label

In 2003 verhuisde Wimpau naar de Kanaalweg in Laakdal. “Toen dachten we nog dat dit pand goed zou zijn voor de rest van ons leven, maar enkele jaren later was het al weer te klein. We namen in die periode ook een bedrijf over uit Oostmalle, en dat scherpte onze ondernemerszin wel aan. In 2017 hebben we nog eens een volledige nieuwbouw gezet in Laakdal, naast de vorige nieuwbouw. Dat pand ging in de verhuur.” Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende  ‘private label’-producent voor heel Europa. Via een sterk uitgewerkt netwerk van distributeurs worden de Wimpau-producten vandaag uitgevoerd over gans Europa tot in Ijsland en Rusland toe.

Automatisering

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Wimpau. Het verhuurde gebouw zal binnenkort terug in gebruik genomen worden als extra opslagruimte. Hierdoor stijgt de totale opslag- en productiecapaciteit tot 3.500 m2. Er is enkele maanden geleden een nieuwe afvullijn geplaatst. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt de productie verder geautomatiseerd en investeert Wimpau in duurzaam ondernemen voor een totaalbedrag van 750.000 euro. Het personeelsbestand stijgt door deze investering van 8 arbeiders en 3 bedienden naar 11 arbeiders en 4 bedienden.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer