Nieuws Kempen Invoering ‘witte kassa’: zelfbediening bij Mie Maan

Invoering ‘witte kassa’: zelfbediening bij Mie Maan

Invoering ‘witte kassa’: zelfbediening bij Mie Maan

Mie MaanIn het vooruitzicht van de ‘witte kassa’ in de horeca neemt de nieuwe uitbater van herberg Mie Maan in Bergom- Herselt een opmerkelijk initiatief. Hij laat zijn klanten hun eten en drinken zelf afhalen aan de toog. “Op eten geserveerd met bediening geldt het BTW-tarief van 21%, zonder bediening is dat 6%. Zo kan ik mijn prijzen onder controle houden.”

Die nieuwe uitbater van de bekende pleisterplaats in de bossen van Bergom is bakker Alex Holemans van bakkerij De Broodkruimel in Westerlo. Hij was tot dusver leverancier bij Mie Maan, maar greep zijn kans toen de vorige uitbaters in december te kennen gaven te willen stoppen. “We gaan eerst de toog verbouwen. Vanaf die klaar is, vermoedelijk rond Pasen, starten we met de zelfbediening, zowel in de zaal als op het terras. Je krijgt een beeper mee en als die afgaat, kan je aan de toog je bestelling komen halen.”

Voor de uitbating werd een speciale constructie opgezet met de provincie. Het provinciebestuur huurt het pand van de eigenares en Holemans huurt het café met terras van de provincie. In het zaaltje ernaast opent de provincie een kantoor om de streek te promoten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer