Nieuws Kempen Is de wekelijkse markt passé? Turnhout zoekt een oplossing.

Is de wekelijkse markt passé? Turnhout zoekt een oplossing.

Is de wekelijkse markt passé? Turnhout zoekt een oplossing.

TURNHOUT – Het stadsbestuur van Turnhout wil een oplossing zoeken voor de tanende zaterdagmarkt. Die trekt almaar minder marktkramers. Een fenomeen dat ook in andere steden is te zien. Turnhout wil bekijken hoe het de marktbeleving opnieuw kan aanzwengelen en het lege gevoel kan opvangen.

“Het is op alle markten rustig tegenwoordig”, merkt een marktkramer op. “Als de jeugd niet wil komen, tja …”. Het valt op in Turnhout: was het marktplein vroeger elke zaterdag nog gevuld met kramen, nu zie je grote open plekken. Dat komt de gezelligheid niet ten goede en dat zou juist een van de troeven moeten zijn van een markt. “Het is een algemene tendens waar alle gemeenten mee kampen”, vertelt schepen van Markten Francis Stijnen. “Er zijn steeds minder marktkramers die dit als vast beroep hebben. Wie het in bijberoep doet, komt vooral in de zomermaanden of wanneer het mooi weer is. Bij regenweer of koude temperaturen dagen ze niet op, omdat het toch niet hun enige bron van inkomsten is.”

De vaste marktkramers die er wel elke week staan, hebben aan het stadsbestuur gevraagd om een oplossing te zoeken voor de vele lege plaatsen. “We zijn nu aan het onderzoeken hoe we een meer aan elkaar gesloten markt kunnen hebben, ook op momenten dat er minder marktkramers aanwezig zijn”, verduidelijkt schepen Stijnen.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer