ING NEEMT MINDERHEIDSPARTICIPATIE IN TCOG ING neemt een minderheidsbelang in IT-dienstverlener TCOG. — © Shutterstock

IT-dienstverlener TCOG komt deels in handen van ING

De Belgische en Nederlandse entiteiten van IT-dienstverlener TCOG vloeien samen in een nieuwe holding en ING neemt een minderheidsbelang van 30% in de groep. TCOG, dat hoofdzetels heeft in Turnhout en het Nederlandse IJsselstein, levert diensten aan meer dan 225 bedrijven. De klantenportefeuille van de IT-dienstverlener bestaat uit bekende namen zoals Zeb, Horeca Van Zon, Craft Sportswear, Horta en BioRacer.

TCOG is een IT-dienstverlener voor kmo’s die sinds 2006 actief is vanuit Turnhout en Gent, onder leiding van ondernemer Francis Adams. Sinds 2013 is er ook een snelgroeiende Nederlandse tak, TCOG Nederland. TCOG focust zich vooral op sectoren zoals retail, fashion en de groothandel. Met de steun van ING Corporate Investments wil de groep 5 tot 10% groeien per jaar en zich verder ontwikkelen in de Benelux en de buurlanden.

TCOG Holding

Tot voor kort opereerden TCOG België en TCOG Nederland als losse juridische entiteiten, met verschillende aandeelhouders. Met de steun van ING worden beide entiteiten nu samengebracht in de overkoepelende TCOG Holding. De alliantie realiseert een gezamenlijke omzet van circa 14 miljoen euro, telt ongeveer 100 werknemers in 3 landen en heeft ruim 225 klanten in de Benelux. ING neemt een minderheidsbelang van 30% in de groep. De 3 Belgische en 2 Nederlandse managers blijven meerderheidsaandeelhouder met 70% van de aandelen.

Solide sectorkennis

“Voor veel van de klanten van TCOG is het de uitdaging om voortdurend te innoveren in het snel veranderende en steeds verder globaliserende speelveld. Naast een solide financiële en logistieke basis hebben klanten behoefte aan een IT-partner die de Unified Commerce visie omarmt en met moderne en innovatieve softwareoplossingen van onder andere Microsoft hier verdere invulling aan geeft. TCOG werkt dan ook met IT-specialisten met een solide sectorkennis. Wij zijn onder de indruk van de kwalitatieve diensten van TCOG aan haar trouwe klantenkring, alsook van de visie en ambitie van het sterke management. Het is de bedoeling om de groep bij te staan in zijn verdere ontwikkeling in de Benelux en de buurlanden en zo’n 5 à 10 procent per jaar te groeien", zeggen Johan Pede en Evelyne Heyvaert van ING Corporate Investments. “Wij kijken ernaar uit om de ‘best practices’ ervaring uit andere investeringen ter beschikking te stellen van de groep.”

Derde participatie van ING in 12 maanden

De participatie in TCOG is de derde investering van de equity tak van ING België in de jongste 12 maanden. In de tweede helft van 2022 nam ING Corporate Investments een participatie in het Hasseltse bedrijf Varel Security, een referentie in België op het gebied van inbraak-, brand- en camerabeveiliging. In mei 2023, investeerde ING in de Waregemse trekhakenfabrikant GDW.