Diverso

Italiaanse chef van het jaar komt uit Westerlo

WESTERLO – Maandag werd in de AED Studios in Lint de zeventiende editie van de gastronomische gids Gault&Millau voorgesteld. De anonieme inspecteurs van de gids hebben dit jaar in België en Luxemburg meer dan 1.300 restaurants gerecenseerd, waaronder ook 130 nieuwe adressen.

Eros Tomassetti, chef van het Italiaans restaurant Diverso op de Grote Markt van Westerlo, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste Italiaanse chef. Hij opende het restaurant samen met zijn partner Liesbeth Theyskens. Het restaurant bevindt zich op de bovenverdieping, op het gelijkvloers is een Italiaanse wijnbar ondergebracht.

Nieuwkomers

Brasserie August in het Groen Kwartier is met een 15 op 20 de hoogste binnenkomer in de culinaire gids Gault&Millau en krijgt de titel Nieuwkomer van het jaar.

De nieuwkomers uit de Kempen zijn:

  • Amu Food & Winebar, Turnhout
  • Zjalto, Geel
  • Restaurant Kris, Kasterlee
  • De Wingerd, Vorselaar

Stijgers

In de restaurantgids Gault&Millau zijn ook talloze restaurants enkele plaatsen gestegen omwille van een betere score. De stijgers in de Kempen zijn:

  • Au Comptoir, Gierle
  • Huize Alberic, Kalmthout
  • De Zeeuwse Bron, Beerse
  • Ambacht, Kasterlee