Nieuws Kempen Itegoemse Sloek: eerst een verzinsel op de radio, maar nu een echte drank

Itegoemse Sloek: eerst een verzinsel op de radio, maar nu een echte drank

Itegoemse sloek, foto: Niels Daniel

Itegoemse Sloek: eerst een verzinsel op de radio, maar nu een echte drank

ITEGEM – Het legendarische radioprogramma Het Leugenpaleis heeft in zijn korte corona-heropleving opnieuw geschiedenis geschreven. In het programma had Cas Goossens (het typetje van Bart Peeters, dus niet de echte Goossens) het over ‘De Itegoemse Sloek’. Die bestaat voortaan ook echt, want enkele Itegemnaren hebben een nieuw aperitief ontwikkeld met de naam ‘Itegoemse sloek’.

In het Leugenpaleis is de Itegoemse sloek volgens Cas Goosens het wondermiddel tegen corona. Aan ‘den Hugo’ verklapt hij dat dit een drankje is op basis van water uit de Nete en jenever. Allemaal leugens uit het radiopaleis natuurlijk, maar nu is er wel een Itegoemse sloek die echt bestaat. Het is een initiatief van Steven De Keuster en Dieter Dresselaers. Beiden lanceerden enkele weken geleden al T-shirts, ook met het opschrift ‘Itegoemse sloek’. Nu is er dus het drankje. “Het is een combinatie van twee initiatieven van ondernemers uit de buurt”, vertelt Steven De Keuster. “De 20-jarige Eva De Voeght uit Itegem heeft een healthy lemonade op de markt gebracht op basis van citroen en gember. En in Putte leerden we iemand kennen die een nieuwe en kruidige sterke drank had ontwikkeld. Er waren dus bijna twee Itegoemse sloeken. We hebben die twee én hun drankjes samengebracht en na enkele proeverijen en enkele kleine aanpassingen was de Itegoemse sloek klaar. De drankjes gaan heel goed samen.

Volgens de initiatiefnemers is de Itegoemse sloek een apertief. Water van de Nete zit er niet in en ook geen jenever. “Onze slogan bij de Itegoemse sloek luidt ‘trekt op niks’. Dat zeggen we omdat de drank met niets is te vergelijken”, verduidelijkt Steven De Keuster. “Voorlopig is ons aperitief alleen te verkrijgen in café Nieuwendyck in Itegem. Het is ook mogelijk om de dranken apart te kopen: een Lemmenaat (zo heet de Itegemse limonade) en een Sloek.”

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer