Nieuws Kempen IZEN bouwt grootste zonnepanelenpark van Nederland

IZEN bouwt grootste zonnepanelenpark van Nederland

IZEN bouwt grootste zonnepanelenpark van Nederland

izenIZEN uit Lille heeft in Zwolle het grootste zonnepanelenpark van Nederland gebouwd. Dat omvat bijna 10.000 panelen en ligt op het nieuwe distributiecentrum van webwinkel Wehkamp. Koning Willem-Alexander opent het op 23 september. De zonnepanelen leveren 2500 Megawattuur, te vergelijken met het verbruik van 745 gezinnen.

De installatie moet in 40% van het stroomverbruik van het nieuwe distributiecentrum voorzien. Het Belgische WDP, tevens de opdrachtgever, realiseerde samen met Wehkamp dit grootste geautomatiseerde e-commercecentrum ter wereld met een doorgedreven focus op duurzaamheid.

Het is niet toevallig dat een park van deze omvang geïnstalleerd werd door een Belgisch bedrijf. Een toekomstgericht subsidiebeleid zorgde bij ons de afgelopen jaren voor een uit de kluiten gewassen zonnestroomsector die expertise kon opdoen in zowel residentiële installaties als grote panelenparken. IZEN, al in 1987 een pionier op het vlak van hernieuwbare energie, wendt als grootste Belgische installateur van zonnepanelen die knowhow nu aan in het buitenland, met installaties van het Verenigd Koninkrijk tot Chili.

Nederland interessante markt
“Een park van deze omvang bouwen op acht weken tijd, zoals opdrachtgever WDP vroeg, is dan ook geen sinecure”, zegt Servaas Van Den Noortgate, managing director van IZEN International. “Nederlandse bedrijven hebben die expertise rond grote zonneparken nog in mindere mate, terwijl de zonnestroommarkt in Nederland zeer groot belooft te worden. Tot nu was er vooral sprake van residentiële installaties. Maar de prijzen van installaties zijn vandaag zo aantrekkelijk, dat het beleid rond Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) het komende jaar echt onder stoom zal komen. Ook bij bedrijven, die grote installaties nodig hebben. In Nederland moet zonnestroom nog echt beginnen, wat het een geweldig interessante markt maakt.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer