Nieuws Kempen Izen geeft 46 Q8-tankstations zonnestroom

Izen geeft 46 Q8-tankstations zonnestroom

Izen geeft 46 Q8-tankstations zonnestroom

De specialist in hernieuwbare energie Izen uit Lille installeert zonnepanelen op 46 Q8-tankstations in België. Door die installaties worden een aantal van die stations voor een groot deel zelfvoorzienend in stroomverbruik. Tegelijk levert dit een jaarlijkse besparing van 55 ton CO2-uitstoot op.

Q8 investeerde recent in een Europees netwerk van elektrische laadstations en gaat met Izen een nieuwe samenwerking aan om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Afhankelijk van de grootte en de energiebehoefte van elk tankstation werden er gemiddeld 24 zonnepanelen met een vermogen van 275 Wp per paneel geplaatst. In totaal gaat het om 1.527 zonnepanelen met een totaal vermogen van 419.925 Wp. De gemiddelde opbrengst per tankstation bedraagt 6.500 kWh.

Win-win
“Met de opgewekte energie van 1 zonnepaneel kunnen we maar liefst 618.750 betalingen en 14.488 tankbeurten uitvoeren”, zegt Katia Van Bouwel, brand & corporate communications expert Q8 Northwest Europe. “We besparen energie en wekken op een ecologisch verantwoorde manier energie op. Een win-win dus. Bij Q8 bekijken we voortdurend hoe we energie-efficiënter kunnen zijn. De samenwerking met Izen past hierdoor prima in onze duurzame toekomstvisie.”

Gie Verbunt, CEO Izen: “Wij geloven dat de energie opgewekt door zonnepanelen de driver wordt voor elektrische mobiliteit.”

Izen stelt 99 mensen te werk en plaatst residentiële installaties: zonesystemen, zonneboilers en warmtepompen. In de Benelux bouwt het bedrijf ook grote zonne-installaties bij bedrijven en zonneparken voor investeerders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer