Nieuws Kempen IZEN steelt de show op Batibouw

IZEN steelt de show op Batibouw

IZEN steelt de show op Batibouw

izenIZEN energy systems uit Lille pakt tijdens Batibouw uit met een primeur voor ons land. Met behulp van satellietfoto’s en revolutionaire software toont het aan de potentiële klant in real-time op een computerscherm hoe zonnepanelen op het dak van zijn woning eruit zien. Tegelijk krijgt die een offerte en een berekening van zijn persoonlijk voordeel, dat rekening houdt met de opbrengst, de investering en de netvergoeding voor zonnepaneeleigenaars.

“Het idee dateert van bij de groepsaankoop voor zonnepanelen van het Antwerpse provinciebestuur”, vertelt Jolien Lynen van IZEN. “Toen moesten we op een snelle manier offertes maken. Nadien bedachten we dat het systeem ook bruikbaar zou zijn om te gebruiken op een beurs.”

Op Batibouw tekent het bedrijf dus live op groot scherm zonnepanelen uit op het dak van voorbijgangers. “Geïnteresseerden kunnen meteen volgen hoe een ingenieur zonnepanelen op hun dak plaatst”, aldus Lynen. “Op die manier zullen we niet enkel de traditionele nieuwbouwers, maar ook mensen met een bestaande woning warm maken voor hernieuwbare energie. Het is een gloednieuwe technologie voor onze sector.”

120 bestellingen
Vorig jaar noteerde IZEN in de Batibouwperiode 120 bestellingen voor zonnepanelen. Dit jaar hoopt het minstens even goed te doen. “Door de stijgende energieprijzen neemt de vraag naar zonnepanelen weer toe”, weet Jolien Lynen.

IZEN stelt in totaal 85 mensen te werk, waarvan het merendeel in Lille. Er is in ons land nog een bijhuis in Gent. Verder zijn er filialen in Denemarken, Engeland en Chili.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer