Jacques IJs Foto: Jacques Ice

Jacques Ice zoekt dertig nieuwe mensen: “Zonder productie in de winter, geen ijsjes in de zomer”

Roomijsproducent Jacques Ice gaat op zoek naar een dertig nieuwe voltijdse medewerkers voor zijn productiesite in Oevel (Westerlo). Straks zijn er ook 70 tijdelijke mensen nodig. Het bedrijf nam in oktober van vorig jaar nog maar net een nieuw logistiek centrum in gebruik.

De roomijsfabrikant installeert ook twee nieuwe productielijnen. De aanwervingen dienen enerzijds om die lijnen te bemannen en anderzijds is de start van het nieuwe jaar ook het begin van wat voor Jacques Ice het hoogseizoen is.

Jacques Ice, een familiebedrijf, produceert in de Kempen jaarlijks 240 miljoen ijsjes. Het gaat om private label-ijs voor de Belgische en Europese markt, zowel voor foodservice, homeservice, retail en merken.

Er is dringend nood aan versterking op de werkvloer. Het betreft een zeventigtal seizoensgebonden jobs als inpakker en een twintigtal techniekers of operators, met zicht op een vast contract.

Het gaat voornamelijk om jobs in een tweeploegensysteem of nachtregime. Daarnaast zijn er ook nog openstaande vacatures voor een tiental andere profielen, zoals laborant, trainee supervisor, preventieadviseur of IT support engineer.

Het bedrijf produceert jaarlijks 240 miljoen ijsjes. — © Jacques Ice

“Zonder productie in de wintermaanden, geen ijsjes in de zomer”, vertelt Nicholas Robeyn, verkoopdirecteur bij Jacques Ice. “We vangen pieken in de zomer op door winterproductie. Dat helpt ons enerzijds om stabiel te plannen en langs de andere kant biedt ons nieuw logistiek centrum ons de mogelijkheid om de stockage in eigen beheer te houden. Die besparing gaf ons de mogelijkheid om te investeren in twee nieuwe productielijnen waarvoor we nu de nodige techniekers en operatoren zoeken.”

Tempo Team

Voor de recrutering van de nieuwe krachten werkt het bedrijf samen met Tempo Team, één van de grootste HR-dienstverleners in België. “Bij Jacques Ice werken 155 mensen en op piekmomenten komen daar een zeventigtal uitzendkrachten bij”, vertelt Leona De Bie, business manager Kempen bij Tempo-Team.

“Het is een sterk groeiend familiebedrijf dat bekend staat in de regio als een stabiele werkgever, omdat het ieder jaar opnieuw blijft investeren in de verdere uitbouw van het bedrijf.”

Op 18 januari organiseren Jacques Ice en Tempo Team samen een jobdag waarbij de functies van technieker en operator in de kijker worden geplaatst. Inschrijven voor de jobdag is aangewezen en kan via de website.

http://www.jacques-ice.com