Nieuws Kempen Jacques IJs scoort een gigantische hit met Minion-ijsjes

Jacques IJs scoort een gigantische hit met Minion-ijsjes

Jacques IJs scoort een gigantische hit met Minion-ijsjes

Minion-ijsjesJacques IJs uit Oevel heeft de licentie verworven voor de productie van zeven ijsjes die verwijzen naar de populaire Minion-animatiefiguurtjes. Sinds vorige maand loopt de gelijknamige film in de zalen. “Dit is werkelijk een monsterhit”, zegt managing director Dirk Robeyn. “We hebben al wat ervaring met het produceren onder licentie, zoals bijvoorbeeld met De Smurfen, maar dit is nog van een andere orde. Dit is ongekend.”

Jacques IJs heeft nu de licentie voor de Benelux en enkele Europese landen. “Volgende week zitten we samen om het aantal landen nog uit te breiden”, zegt Dirk Robeyn. “Voor zo’n licentie betaal je een minimum fee en extra royalties bij een meerverkoop. Wij doen niet alleen de productie van de Minion-ijsjes, maar staan ook in voor de verkoop en de levering. Ik denk dat we met de ijsjes intussen in elke supermarkt in België en Nederland aanwezig zijn. Op onze totale omzet bedraagt dit maar een paar procenten, maar we willen hiermee aantonen dat we innovatief en creatief bezig zijn, dat we mee zijn met de trends. Het biedt ons ook de mogelijkheid om in bepaalde Europese supermarkten binnen te komen.”

Indrukwekkend investeringsprogramma
De Oevelse ijsjesfabrikant heeft zopas een investeringsprogramma ter waarde van 7 miljoen euro afgerond. Dit had tot doel om 40% meer productiecapaciteit te creëren en anderzijds betere rendementscijfers te bekomen door de vernieuwing en automatisering van infrastructuur en productielijnen. “Die zorgen ook voor een verbetering van de interne veiligheid en een aangenamere werkomgeving, zonder daarbij een afbreuk te doen op ons vast personeelsbestand”, benadrukt Robeyn. Het bedrijf heeft 120 mensen vast in dienst, in de zomerperiode aangevuld met 80 tot 90 interimkrachten.

Jacques Ijs realiseerde in 2010 een omzet van 26 miljoen en hoopt eind dit jaar uit te komen op 41 miljoen. Een forse groei dus in amper vijf jaar tijd. Het bedrijf produceert in totaal 79 ijsjesmerken onder private label en licentie, en is actief in een 15-tal Europese landen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer