Nieuws Kempen Janssen duikt in top-10 van Belgische bedrijven met beste reputatie

Janssen duikt in top-10 van Belgische bedrijven met beste reputatie

Janssen duikt in top-10 van Belgische bedrijven met beste reputatie

Janssen-innovatieJanssen Pharmaceutica, met in de Kempen vestigingen in Beerse, Geel en Olen, staat op negende plaats in de ranking van Belgische ondernemingen met de beste reputatie. Vorig jaar stond het bedrijf nog op de veertiende plaats. De lijst wordt aangevoerd door de Tiense Suikerraffinaderij, die na vier jaar Colruyt van de troon heeft gestoten.

De RepTrak® Belgium is een jaarlijkse studie die de reputatie van toonaangevende bedrijven in België meet. De resultaten werden bekendgemaakt door akkanto, de Belgische partner van het internationale Reputation Institute.

De totale gemiddelde reputatie van Belgische bedrijven daalde dit jaar met 0,4 punten. De top-5 werd volledig door elkaar geschud. Deze wordt aangevoerd door Tiense Suikerraffinaderij en gevolgd door Colruyt, Neuhaus, Spadel en Lotus Bakeries. Brussels Airlines en Janssen Pharmaceutica zijn sterke nieuwkomers in de top-10. In het algemeen toont de ranking een aanzienlijke daling voor 13 bedrijven, en een stijging voor 11 bedrijven. Janssen Pharmaceutica wint het meeste terrein (+ 3,5), terwijl Delhaize de zwaarste klappen krijgt op vlak van reputatie (-7,4).

Meer aandacht
Walter Gelens, partner bij akkanto: “Het is intussen het vijfde jaar dat we deze studie uitvoeren. De RepTrak®-meting toont dat reputatiemanagement sterk aan terrein wint bij de Belgische topbedrijven. Externe factoren zoals feedback van consumenten en stakingen hebben een impact op reputatie. Het is dan ook van cruciaal belang om deze impact voortdurend te monitoren. De studie van dit jaar toont duidelijk aan dat de bedrijven die zich bewust zijn van deze impact en hier proactief mee bezig zijn, de vruchten plukken op vlak van reputatie.”

  1. Tiense
  2. Colruyt
  3. Neuhaus
  4. Spadel
  5. Lotus
  6. Brussels Airlines
  7. Duvel Moortgat
  8. D’Ieteren
  9. Janssens Pharmaceutica
  10. Alpro

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer