Nieuws Kempen Janssen en Janssen wil ook op zondag huizen verkopen

Janssen en Janssen wil ook op zondag huizen verkopen

Janssen en Janssen wil ook op zondag huizen verkopen

Foto: Neel Vermeiren

Foto: Neel Vermeiren

Vastgoedmakelaar Janssen en Janssen, met hoofdkantoor in Gooreind-Wuustwezel, wil zijn klanten ook op zondag service geven. Nu wordt hen dat verboden door de sociale wetgeving. “Makelaars aan de kust mogen hun medewerkers wel op zondag laten werken, wij niet”, zegt zaakvoerder Stefaan Janssens. In een brief aan de FOD Economie dringt hij aan op een aanpassing van de wetgeving.

Eind vorig jaar bevroeg het kantoor 40.000 mensen die al een beroep op hen deden. “We polsten of ze ook op zondag service van ons wilden”, vertelt Janssens. “77% reageerde daar positief op. Ze willen op zondag een woning bekijken omdat ze dan meer tijd hebben. Ze sturen op zaterdagavond een mail waar ze binnen de 24 uur een antwoord op willen. Ze hebben nog een vraag en willen daar graag nog even over bellen. We lossen dat nu op door een permanentie te verzorgen door onze zelfstandige medewerkers die een BIV-nummer hebben. Maar onze bedienden mogen we op zondag niet tewerkstellen.”

Stefaan Janssens kaartte de zaak aan bij het Sociaal Fonds voor Vastgoedmakelaars, dat hem doorverwees naar de FOD Economie. “Ik kreeg aanvankelijk een antwoord dat ze mijn vraag op de agenda van de volgende vergadering zouden zetten. Maar als ik dan vroeg wanneer die vergadering zou plaatsvinden, kreeg ik geen antwoord meer.”

Consument volgen
Met zijn vraag naar zondagswerk volgt Janssens naar eigen zeggen de vraag van de consument. “De markt evolueert snel en de vraag van de consument is bepalend. Wij moeten ons aanpassen aan de consument. Niemand is verplicht om op zondag zijn klanten te servicen, maar makelaars die dat willen, moeten daartoe de kans krijgen.” Janssen en Janssen heeft 10 kantoren verspreid over drie provincies en daar werken in totaal 25 mensen, onder wie zeven bedienden.

De beroepsvereniging van makelaars houdt intussen een rondvraag bij andere makelaars of ook zij hun personeel op zondag willen laten werken.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer