Nieuws Kempen Janssen krijgt 158 miljoen euro extra voor ontwikkeling preventief ebolavaccin

Janssen krijgt 158 miljoen euro extra voor ontwikkeling preventief ebolavaccin

Janssen krijgt 158 miljoen euro extra voor ontwikkeling preventief ebolavaccin

ebolaJanssen Pharmaceutica krijgt zo’n 158 miljoen euro van het moederhuis om de productie van een ebolavaccin te versnellen en uit te breiden. Doel is om in januari reeds te kunnen starten met klinische tests bij mensen.

“Als toonaangevend internationaal farmaceutisch bedrijf hebben we een grote verantwoordelijkheid om alles in het werk te stellen om aan deze dringende medische behoefte te voldoen, de ziekte in te perken en levens te redden”, onderbouwt Alex Gorsky, CEO Johnson & Johnson, de extra investering. “We werken zo snel mogelijk en gooien alle beschikbare middelen, technologie en innovaties in de strijd.”

Dankzij de extra middelen kan Janssen de ontwikkeling van een veelbelovend combinatievaccin-programma versnellen in samenwerking met zijn wereldwijde partners, zoals de Wereldgezondheidsraad (WHO), het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), overheden en gezondheidsautoriteiten.

Het preventieve vaccin combineert de AdVac®-technology van Crucell nv in Nederland (deel van de Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson) en de MVA-BN®-technologie van Bavarian Nordic, een biotechbedrijf uit Denemarken. Het leverde veelbelovende resultaten op bij preklinische proeven en zal vanaf januari getest worden op gezonde vrijwilligers in Europa, de Verenigde Staten en Afrika.

Verschillende fronten
Janssen wil in 2015 meer dan een miljoen dosissen van het vaccin produceren. 250.000 daarvan zullen reeds tegen mei vrijgegeven worden voor gebruik bij klinische proeven bij mensen. Volgens Paul Stoffels, Chief Scientific Officer van Johnson & Johnson, is dat een realistisch doel. “Ebola is een grote en groeiende bedreiging voor de mensen uit West-Afrika. De epidemie kan een impact hebben op de hele wereld.” Janssen wil deze dodelijke ziekte helpen voorkomen en behandelen en werkt daarom op verschillende fronten tegelijk .

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer