Nieuws Kempen Janssen Pharmaceutica vordert met vaccin tegen coronaviris

Janssen Pharmaceutica vordert met vaccin tegen coronaviris

Janssen Pharmaceutica vordert met vaccin tegen coronaviris

BEERSE – Janssen Pharmaceutica en moederbedrijf Johnson en Johnson werken aan een coronavaccin dat in september getest wordt. Ze hopen dat het begin 2021 op de markt kan komen.

Hoewel eerder werd bericht dat een vaccin tegen het coronavirus minstens anderhalf jaar op zich zou laten wachten, lijkt het erop dat er al sneller een oplossing komt tegen het coronavirus. Johson & Johnson wil dit najaar al klinische testen doen op mensen voor een vaccin tegen het virus Covid-19. Het hoofdonderszoekscentrum in het Nederlandse Leiden en onderzoeksteams in Beerse hebben een kandidaat-vaccin ontwikkeld. Als ze dat in september al kunnen testen, wat veel sneller is dan normaal, en de testen zijn positief, dan kan het vaccin er begin volgend jaar zijn.

Overheidssteun

Het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson kreeg van het Amerikaans ministerie van Volksgezondheid één miljard dollar om te investeren in het vaccinatieonderzoek. Dat maakt het mogelijk om nu een versnelling hoger te schakelen. Als alles meezit, is het vaccin dan begin 2021 verkrijgbaar.

Betaalbaar

In ruil voor de geldinjectie belooft Johnson & Johnson wereldwijd extra productiecapaciteit, zodat het vaccin sneller geproduceerd kan worden. Ook moet het bedrijf garanderen dat het een miljard dosissen wereldwijd kan leveren en dat het betaalbaar blijft voor iedereen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer