Nieuws Kempen Janssen reikt ook in New York de Dr. Paul Janssen Award uit

Janssen reikt ook in New York de Dr. Paul Janssen Award uit

Janssen reikt ook in New York de Dr. Paul Janssen Award uit

Dr Paul Janssen AwardAfgelopen vrijdag reikte Janssen Pharmaceutica de Dr. Paul Janssen Award for Biomedical Research 2014 uit. Winnaars van de award zijn Dr. Jennifer Doudna en Dr. Emmanuelle Charpentier. Een onafhankelijke commissie van internationale toonaangevende wetenschappers selecteerde beide dames vanwege hun baanbrekend onderzoek op het vlak van de moleculaire biologie. De Dr. Paul Janssen Award for Biomedical Research 2014 wordt op 10 september een tweede keer uitgereikt in de New York Academy of Sciences  (VS), in aanwezigheid van de internationale wetenschapspers.

Dr. Jennifer Doudna van de University of California in Berkeley (VS) en Dr. Emmanuelle Charpentier van de Hannover Medical School en het Helmholtz Centre for Infection Research (HZI) in Duitsland en het Laboratory for Molecular Infection Medicine (MIMS) in Zweden realiseerden een van de belangrijkste doorbraken in de moleculaire biologie van het afgelopen decennium. Hun samenwerking leidde tot de ontdekking van een nieuwe methode voor de nauwkeurige manipulatie van genetische informatie. De methode kan leiden tot nieuwe inzichten over gezondheid en ziekte, en tot de ontdekking van nieuwe pistes voor de ontwikkeling van geneesmiddelen. “Het werk van Dr. Doudna en Dr. Charpentier kan een belangrijke impact hebben op de menselijke gezondheid. Dat is overigens de kern van de erfenis van Dr. Paul Janssen en van onze missie bij Johnson & Johnson”, zegt Dr. Paul Stoffels, Chief Scientific Officer van het moederbedrijf Johnson & Johnson.

De Dr. Paul Janssen Award for Biomedical Research erkent en beloont sinds 2005 uitmuntend biomedisch onderzoek met een belangrijke impact op de menselijke gezondheid. Met de award wil moederbedrijf Johnson & Johnson de erfenis eren van een van de meest gepassioneerde, creatieve en productieve wetenschappers van de 20ste eeuw, Dr. Paul Janssen (1926-2003), stichter van Janssen Pharmaceutica.  De winnaars van de Dr. Paul Janssen Award for Biomedical Research worden gekozen door een vooraanstaand en onafhankelijk selectiecomité dat is samengesteld uit toonaangevende wetenschappers en clinici, onder wie enkele Nobelprijswinnaars.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer