Jean Jonkers Jean Jonkers, de nieuwe parkmanager van Sunparks Kempense Meren.

Jean Jonkers is nieuwe parkmanager Sunparks Kempense Meren

Jean Jonkers wordt op 1 januari de nieuwe parkmanager van Sunparks Kempense Meren in Mol. Hij volgt in die functie de Nederlandse Madeleine van der Heijden op, die nog maar van maart 2015 de algemene leiding had over het Kempense recreatiepark maar dat inmiddels heeft verlaten. Jonkers was de voorbije 11 jaar commercieel directeur bij Jansen Doe-het-zelf in Meeuwen-Gruitrode.

Vakantieparken zijn geen onbekend terrein voor de Limburger. “In heb 17 jaar voor de groep Center Parcs gewerkt, in de parken Erperheide, Kempervennen en Limburgse Peel en dat in verschillende functies”, zegt hij. “Sunparks Kempense Meren ken ik nog niet zo goed, ik moet het nog beter leren kennen. In ieder geval wil ik er een dynamisch team neerzetten, een team van mini-ondernemers. En ook de gastenbeleving moet omhoog.”

Sunparks kijkt uit naar de opening van het indoor pretpark Captain Jack, dat Jack Schoepen er op de parking wil bouwen en dat najaar 2018 de deuren moet openen. “Dat betekent zonder meer een toegevoegde waarde voor ons”, aldus nog Jean Jonkers.

Nieuwe vakantiewoningen
Momenteel loopt een openbaar onderzoek over een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voor de regio. Daarin is de mogelijkheid opgenomen voor de aanleg van een waterskipiste op de Put van het Rauw, die paalt aan het vakantiedomein. “Als de kabelbaan er komt, zal dat met een externe partner zijn”, zegt Maarten Timp, senior manager operations bij Center Parcs Group, waartoe Sunparks behoort. Het plan voorziet ook in de bouw van maximum 25 vakantiewoningen naast en op het water. “Hiervoor hebben we nog geen concrete plannen”, aldus nog Timp, die benadrukt dat het domein zijn openbaar karakter zal blijven behouden.