Tom Laveren Foto: Leen Van de Sande

Jobbeurs Van Hool schaalt op: 280 bedrijven doen mee

De jobbeurs van 28 mei, die georganiseerd wordt voor de ex-werknemers van busbouwer Van Hool, gaat opschalen. De vier organisatoren beslisten om alle werkzoekenden uit de provincie de kans te geven op de beurs. "280 bedrijven hebben zich aangemeld. Voor 2024 werken we daarmee toe naar één van de grootste jobbeurzen van Vlaanderen. Dat potentieel moeten we maximaal benutten."

Op 28 mei organiseert VDAB, samen met Voka, Agoria en mtech+, een grote jobbeurs in de Nekkerhal te Mechelen. “Door de grote interesse bij bedrijven in de regio, staat de jobbeurs open voor iedereen die een nieuwe job zoekt in de industriesector”, klinkt het. “Het gaat om lassers, onderhoudstechnici, maar ook accountants. Wie dat wil, kan bij de VDAB terecht voor informatie over de opleidings- of loopbaanmogelijkheden.”

Voka Mechelen-Kempen blijft ondertussen aandringen op een ‘regioplan’, waarbij de zogenaamde ontwrichte zone wordt verlengd. Bedrijven kunnen dan op federale steun rekenen. Met Van Hool, chemiebedrijf Celanese en Decathlon in Willebroek kan het banenverlies in de regio immers oplopen tot 2.000 op enkele maanden tijd.

"Met 280 bedrijven geven we een sterk signaal. Onze regio wil vooruit. Maar er is meer nodig", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "We dringen aan op een regioplan om de economische klap op te vangen. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Met Van Hool, chemiebedrijf Celanese en Decathlon in Willebroek kan het banenverlies in de regio in 3 maanden tijd oplopen tot 2.000. De regio Mechelen-Kempen heeft meer dan ooit nood aan steun. We vragen aan de federale regering om snel de bestaande ontwrichte zone te verlengen tot 2030. Die gesprekken lopen nu."