Nieuws Kempen Stories Johan Ariën en Els Bastianen stoppen met bistro ’t Zand en openen nieuwe zaak in hun privéwoning
Kempen

Johan Ariën en Els Bastianen stoppen met bistro ’t Zand en openen nieuwe zaak in hun privéwoning

WESTERLO – Op 27 maart verzorgen Johan Ariën en Els Bastianen een laatste service in ’t Zand. De Westelse bistro sluit dan definitief de deuren. Eind april of begin mei opent het Laakdalse gastronomische ondernemerskoppel een nieuwe zaak. Ze zullen de gasten vanaf dan ontvangen in hun privéwoning aan Steenbergen.

Johan Ariën en Els Bastianen bouwden een sterke reputatie op in het Torenhof in Tongerlo. Tijdens de coronacrisis, in de zomer van 2020, opende het koppel gastro-bistro ’t Zand aan Zandberg in Westerlo en nu is het Laakdalse duo opnieuw klaar voor een grote sprong. “Op 27 maart verzorgen we inderdaad onze laatste service in ’t Zand”, bevestigt gastvrouw Els Bastianen. “De zaak is aan een te drukke baan gevestigd en vooral voor het terras is het vele verkeer een storende factor. Lunchen of dineren in ’t Zand zou een zen-moment moeten zijn. Al te vaak gooit het lawaai van het verkeer evenwel roet in het eten.”

Op 27 maart verzorgen Johan Ariën en Els Bastianen de laatste service in bistro ’t Zand in Westerlo

Het pand aan Zandberg is ondertussen verkocht en Johan en Els hebben een andere locatie gevonden voor hun nieuwe zaak. “Het is een nieuwe en tegelijk ook heel bekende locatie, namelijk onze privéwoning”, aldus nog Els Bastianen. “Bij de oprichting van ’t Zand hebben we al geopperd om de bistro hier onder te brengen maar dat gebeurde toen niet. Nu zal de nieuwe zaak wel in onze privéwoning in Laakdal gevestigd zijn en komen dus zowel wij als onze gasten thuis. Het voelt voor ons niet als zouden wij onze privé hierdoor opgeven. In de woonkamer staan zetels omdat wij die mooi vinden maar we gebruiken ze bijna nooit. Wanneer wij thuiskomen is het immers al bedtijd. Bovendien hebben we boven in de woning nog meer dan voldoende leefruimte.”

Het vuur in ons brandt nog harder dan voorheen.

Er breken drie spannende maanden aan voor Johan Ariën en Els Bastianen. Een aannemer start binnenkort met de herinrichting van hun woning en er zal ook een aanbouw komen met keuken. “Het worden inderdaad spannende tijden maar we hebben er erg veel zin in”, verklapt Johan Ariën. “Het vuur in ons brandt nog harder dan voorheen. De zaak in Laakdal wordt gezelliger en huiselijker. De menukaart wordt gevuld met klassiekers op een gastronomische en eigentijdse manier gebracht. De huidige Gault&Millau-vermelding nemen we mee naar Laakdal.”

De naam van hun nieuwe zaak wil Johan Ariën nog niet verklappen. “Die houden we inderdaad nog even geheim”, lacht de kok. “We stappen af van ’t Zand omdat de link met het vorige adres aan Zandberg weg is. Ondanks de naamwijziging en de herlocatie vrees ik niet dat onze klanten de weg naar Laakdal niet gaan vinden. Tussen het oude en het nieuwe pand is het amper acht minuten rijden. Gek genoeg lijkt het niet ver om van Laakdal naar Westerlo te rijden, maar voor velen is de rit van Westerlo naar Laakdal minder vanzelfsprekend. Voor ons is dit een ideale locatie. Laakdal is centraal gelegen tussen enkele grote gemeentes.”