HEERLYCK Johan en Carmen ontvangen de gasten in de eigen keuken en leefkamer. — © Marc Peeters

Johan en Carmen kunnen het horecaleven niet missen: “Huiskamerrestaurant moet ook voor ons genieten zijn”

Johan Verhaegen (52) en Carmen Vervynck (53) uit Grobbendonk zijn opnieuw een horecaverhaal gestart. “Atelier De Heerlyckheid moet een huiskamerrestaurant worden waar zowel de klanten als wij heerlijke uren kunnen beleven”, zegt het koppel. Johan en Carmen ontvangen de klanten op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond in hun woning, een gerestaureerde hoeve in de Pater Voordeckersstraat in Grobbendonk.

Johan, die ook schepen van onder meer Toerisme is in Grobbendonk, heeft samen met zijn echtgenote al flink wat horecageschiedenis geschreven. “We zijn een kwarteeuw geleden gestart met de taverne In ’t Gezegend Brood in de Leopoldstraat. Daarna hebben we ’t Hemelryck uitgebaat, een hotel-restaurant met 7 kamers in de Floris Primsstraat.”

Na het overlaten van het hotel runde het koppel nog jarenlang de bistro De Heerlyckheid vlakbij de rotonde in de Boudewijnstraat. “Twee jaar geleden zijn we daarmee gestopt. Na zoveel jaar horeca leek het leuk om bijvoorbeeld tijdens de weekends zelf eens wat meer van het leven te genieten. Maar dit lukte niet echt. Vaak liepen we een beetje verloren. Horeca is een microbe en die heeft opnieuw de kop opgestoken. We wilden opnieuw iets gaan uitbaten. Het is een huiskamerrestaurant geworden.”

Johan en Carmen kunnen in hun woning maximaal 16 gasten ontvangen. “Dat volume kunnen we met twee tot drie mensen perfect aan”, zegt Carmen die opnieuw de keuken zal runnen. “De grote drukte hoeft voor ons niet meer. We willen de klanten laten genieten maar op een manier dat het ook voor ons leuk blijft.” In het Atelier De Heerlyckheid kan je niet à la carte eten. Bezoekers kiezen automatisch voor een menu met vier of vijf gangen. Daarvoor betaal je 69 of 79 euro.

Johan en Carmen willen er zelf ook van genieten. — © Marc Peeters

Om een idee te geven. Voor de eerste menu koost Carmen voor een tartaar van rauwe zalm met avocado en komkommer. Na een aspergesoep volgt zeebaars met garnalen, jonge spinazie en sjalotpuree. Verder is er lamsfilet met asperges en crème van wortel. Een mousse van aardbei, rabarber en citroen sluit het geheel af.

“Met de samenstelling van het menu volgen we de seizoenen”, vertelt het koppel. “Dat is ook de manier waarop we in de bistro De Heerlyckheid werkten. Heel wat klanten van toen lieten ons verstaan dat ze sfeer toch missen. Die reacties waren ook een beetje de trigger om een vierde en wellicht laatste horecaverhaal te schrijven.” Het kader is alvast bijzonder.

”We wonen in een pittoreske oude boerderij die ook nog als kunstenaarsatelier is gebruikt. Daar komt het eerste deel van onze nieuwe naam vandaan. Heerlyckheid verwijst uiteraard naar onze vorige zaak. De ‘y’ in plaats van ‘ij’ gaat dan weer terug naar het verre verleden toen Grobbendonk een heerlyckheid was waar de mensen naartoe kwamen om van het leven te genieten. Daar gaat het bij ons ook een beetje om.”

Reserveren is verplicht en kan straks via de website of telefonisch via 0495/25.98.05

Info: http://atelierdeheerlyckheid.be