Nieuws Kempen Jokershop heeft in volle coronatijd nieuw gebouw gerealiseerd

Jokershop heeft in volle coronatijd nieuw gebouw gerealiseerd

Jokershop heeft in volle coronatijd nieuw gebouw gerealiseerd

RIJKEVORSEL – Ondanks de coronacrisis is het Jokershop toch gelukt om het geplande nieuwe gebouw voor de winkel te realiseren. “Met veel dank aan de aannemers”, stelt zaakvoerder Roel Van Looveren. Zijn winkel in feestartikelen en verkleedkleding (her)opende dit weekend in een nieuw en ruimer pand, net in een jaar waarin de omzet fel gedaald is door corona.

Jokershop opende acht jaar geleden in een pand van winkelcentrum Breebos op de Merksplassesteenweg. De nieuwe winkel is wat verderop in dezelfde straat, op de locatie waar daarvoor een Chinees restaurant en eerder feestzaal Den Elst stonden. “Dat gebouw is volledig gesloopt”, vertelt Roel Van Looveren. “De afbraakwerken zijn gestart enkele dagen voor de start van de lockdown in maart. De timing die we hadden om zes maanden later de nieuwe winkel te openen, hebben we ondanks het coronavirus kunnen realiseren. Mijn dank naar alle aannemers is groot, ze hebben hemel en aarde bewogen om het gebouw op tijd af te hebben. De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van 980 vierkante meter. Op de vorige locatie was dat 450 vierkante meter. Daar zaten we echt veel te krap. Het aantal paskamers is uitgebreid van vier naar tien. Die zijn negen maanden per jaar niet nodig, maar in de piekperiodes was het vroeger vaak aanschuiven om kleding te passen. Aan het assortiment is niet zo veel veranderd. Nu beschikken we over meer ruimte om alles beter te presenteren.”

Pittig voorjaar

Net toen de bouwwerken bezig waren aan het nieuwe winkelpand, kreeg ook Jokershop de coronacrisis te verwerken. Tijdens de lockdown is de winkel twee maanden gesloten gebleven. “Tijdens de sluiting kwamen er via de webshop nauwelijks bestellingen binnen. Het personeel is tot begin juli technisch werkloos gebleven”, vertelt Roel Van Looveren in Gazet van Antwerpen. “Vanaf juni ging de verkoop weer omhoog, onder andere omdat er verkleedspullen nodig waren voor jeugdkampen. De tweede golf zorgde voor een daling in de verkoop, maar het personeel kon aan de slag blijven. Zo kon ik me meer op de nieuwe winkel concentreren. Bij elke versoepeling van de maatregelen merken we een toename in de verkoop. Eigenlijk komt het erop neer dat onze klanten gegijzeld worden. Bij strenge maatregelen hebben ze geen reden om naar hier te komen. Alleen voor kleine feestjes thuis worden dan spullen gekocht.”

Niet alleen online

Jokershop verkoopt ook online. Toch blijft een fysieke winkel voor zaakvoerder Roel een noodzaak. “We hebben een service die je bij online winkels niet vindt. Dat is een troef. Bijna alles in ons assortiment heeft drie prijsklassen: budget, gewone prijs en luxe. Daar hebben we ook het cliënteel voor. Als ik drie keer van een klant de vraag krijg naar iets dat ik niet heb, dan ga ik er naar op zoek.”

In 2022 bestaat Jokershop tien jaar. Het is de bedoeling om dan écht feestelijk uit te pakken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer