Jolien Cools doopt schoonheidssalon na 10 jaar om tot Jolie Cosmetics

Jolien Cools doopt schoonheidssalon na 10 jaar om tot Jolie Cosmetics

Schoonheidssalon Vankan Beauty & Wellness in Balen heeft sinds zaterdag een nieuwe naam: Jolie Cosmetics Beauty & Skin Expert. “Na tien jaar is het tijd voor een nieuwe naam, maar mijn aanbod en service blijft uiteraard hetzelfde”, zegt zaakvoerster Jolien Cools.

Tien jaar geleden nam Jolien Cools als 20-jarige onderneemster schoonheidssalon Vankan Beauty & Wellness in de Balense Kerkstraat over van de toenmalige zaakvoerster Rita Vankan. “Ik koos er toen voor om de naam Vankan te behouden, omdat die al tientallen jaren bekend is in de streek”, vertelt ze. “Uiteraard heeft de zaak de afgelopen tien jaar een hele evolutie ondergaan. Daarom vond ik het tijd om een nieuwe naam te kiezen. Uiteraard blijf ik mijn vertrouwde aanbod en service behouden. Een schoonheidsbehandeling is voor klanten vaak een rustmoment waar ze op hun positieven kunnen komen na een hectische werkweek. En vaak is het een moment waar ze hun hart kunnen luchten.”

Zaterdag doopte Jolien haar schoonheidssalon om tot Jolie Cosmetics Beauty & Skin Expert. “Jolie verwijst niet alleen naar mijn eigen naam, maar is ook ‘mooi’ in het Frans”, vertelt ze. “En de initialen verwijzen zowel naar Jolie Cosmetics als naar mijn eigen naam Jolien Cools. De naamsverandering is officieel sinds zaterdag.”

© Tommy Maes

Nieuwe website

De naamsverandering gaat ook gepaard met een nieuwe website die zaterdag online kwam. “Via de nieuwe website kunnen klanten online een afspraak maken”, zegt Jolien.”Veel klanten vinden dat fijner dan te bellen voor een afspraak. Uiteraard blijft dat ook nog mogelijk, net als een nieuwe afspraak ter plaatse inboeken. Daarnaast is er aan de nieuwe website ook een webshop gekoppeld, waarmee je diverse schoonheids- en verzorgingsproducten kan bestellen.”

In de tien jaar dat Jolien haar schoonheidssalon uitbaat, is er veel veranderd op het vlak van technieken en producten. “Voor ontharingen gebruiken we bijvoorbeeld geen hete wax meer, maar suiker”, vertelt ze. “Dat is een stuk minder pijnlijk, onder meer omdat de suikerontharing gebeurt op lichaamstemperatuur. Daardoor is er geen risico meer op verbranden, wat bij hars wel het geval is. De technieken en producten vernieuwen constant. Daarom volg ik jaarlijks de nodige bijscholingen om up to date te blijven.”

Jolie Cosmetics Beauty & Skin Expert, Kerkstraat 46/1, 2490 Balen, open op afspraak.

Info: http://www.jolie-cosmetics.be