Kokomo City Hoogstraten De veranderde uitgaanscultuur betekent het einde voor Kokomo City op de Vrijheid in Hoogstraten. — © rr

Jongerencafé Kokomo City sluit de deuren: “Knaldrang is volledig voorbij bij jeugd”

Het jongerencafé Kokomo City op de Vrijheid in Hoogstraten gaat niet meer open. De uitbaters hebben die beslissing genomen omdat sinds corona de uitgaanscultuur is veranderd, waardoor er minder bezoekers kwamen.

Kokomo City ging in de zomer van 2015 open op de hoek van de Vrijheid en de Karel Boomstraat. Een brand in maart 2017 vernielde het pand, maar een jaar later heropende Kokomo City aan de overkant van Vrijheid in het gebouw waar voordien café Bizar was. “De beslissing om definitief te sluiten, hing al langer in de lucht”, zegt Perry Van de Mosselaar van Kokomo City. “Na corona hebben we even het effect gehad van de knaldrang, maar die is nu volledig voorbij. Mede door corona heeft de jeugd een andere manier van uitgaan. Ze gaan liever bij iemand thuis iets drinken. Er zijn ook meer tentfuiven, en in de zomer verkiezen ze festivals of zomerbars.”

“Vorig jaar zijn we op zaterdagavond gestart met Club Nobo voor het publiek dat zich net te oud voelt voor Kokomo City. Maar we merkten dat die doelgroep liever naar café De Vrijheid ging, de andere horecazaak in Hoogstraten die we uitbaten. Door de stijgende kosten was het niet meer mogelijk om Kokomo City nog rendabel te houden. Daarom hebben we met pijn in het hart de beslissing genomen om onmiddellijk te sluiten.”

Kokomo Events

Onder de naam Kokomo Events gaat er nog wel vanalles georganiseerd worden. “Vorig weekend was er de tweede editie van Stamp Outdoor met 2.500 bezoekers”, vertelt Perry Van de Mosselaar. “Dat festival blijft zeker behouden. Ook het Heilig Bloed Festival en Cirque du Freak verdwijnen niet. Het plan is om nog meer eigen evenementen voor zowel de jeugd als de ouderen onder ons op poten te zetten. En café De Vrijheid blijft uiteraard ook bestaan.”