Joyce Vrysen van Wild Souls by JV Foto: Duizend Woorden

Joyce Vrysen van Wild Souls by JV finalist van Strafste Onderneemster van de Kempen

De zoektocht naar Dé strafste onderneemster van de Kempen nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen Made in Kempen en Gazet van Antwerpen deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Joyce Vrysen van Wild Souls by JV.

Joyce Vrysen (42), partner van Bart en mama van Matisse (7) en Alexine (6) omschrijft zichzelf als een creatieve ziel, gepassioneerd door fotografie en mode. Net die passies deden haar een andere (professionele) weg inslaan en zetten haar aan tot ondernemen.

“Drie jaar geleden was ik nog een politie-inspecteur en nu ben ik een zelfstandige met een online webshop. Wild Souls by JV is een webshop waar rust, vrouwelijkheid en elegantie centraal staan. Zo werken we onze looks af van kop tot teen en werken we steeds met kledingstukken die tijdloos en eindeloos met elkaar te combineren zijn, met af en toe een specialleke.”

Eén team

Joyce Vrysen legde met Wild Souls by JV al een indrukwekkend parcours af. “Minder dan drie jaar geleden startte ik dit avontuur met veel passie in mijn garage in Vosselaar. Ondertussen is Wild Souls by JV uitgegroeid tot een bedrijf met twee magazijnen in Beerse. De onderneming bestaat voornamelijk uit vrouwen en we zijn als één team enorm gegroeid.”

“Ik ben niet alleen de oprichter, maar ook CEO van Wild Souls by JV. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de dagdagelijkse werking van het bedrijf en het aansturen van ons personeel. Ondertussen zijn we al met 15 personen. Daarnaast zet ik op creatief vlak de lijnen uit voor ons bedrijf en ben ik verantwoordelijk voor alle aankopen, stylings, fotografie, en heel het sociale media-gebeuren.”

De inspiratie voor Wild Souls by JV vond Joyce Vrysen in de fotografie. “Van nature ben ik altijd al wel een ondernemend type geweest. In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd, waardoor ik mijn horizon kon verbreden op allerlei gebieden, waaronder fotografie. Die fotografie is echt life-changing geweest. Wat begon met een interesse werd al snel een passie waarmee ik constant bezig was.”

“Zo werd ik professioneel fotograaf in bijberoep en fotografeerde ik vooral gezinnen en huwelijken. Als fotograaf ontwikkel je een eigen stempel, merk je wat perfect past bij jouw stijl van fotografie. Dus je wilt ook dat het plaatje klopt. De kleding moet kloppen, de kleuren, de vibe. Het was deze gedachte die me inspireerde en zo ontstond Wild Souls.”

Missie geslaagd

Joyce Vrysen is vereerd om tot het kransje straffe genomineerden te behoren. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik verrast was, maar ook wel heel vereerd met deze nominatie. Wij zijn nog geen drie jaar bezig maar het is wel al een prachtig parcours geweest. Ik denk dat ik deze nominatie te danken heb aan dezelfde mensen die deze droom waarmaken en dat zijn onze klanten. Dus dankjewel hiervoor!"

"Ik hoop dat mensen op ons willen stemmen omdat ze onze passie kunnen voelen op onze website. Dan is onze missie dubbel en dik geslaagd. Maar tegelijkertijd ook omdat ik onwijs trots ben op ons team van powerladies, die elke dag het beste van zichzelf geven. Ondernemen doe je immers niet alleen.”

Stemmen op Joyce, of een van onze andere straffe onderneemsters, kan nog tot en met 3 maart via https://www.made-in.be/strafste-onderneemster/