STRAFSTE ONDERNEEMSTER VD KEMPEN Foto: Bert De Deken

Joyce Vrysen (Wild Souls by JV) is Dé Strafste Onderneemster van de Kempen

Joyce Vrysen is ‘Dé Strafste Onderneemster van de Kempen’. De CEO van Wild Souls by JV kreeg van de lezers van Gazet van Antwerpen en Made in Kempen de meeste stemmen. “Deze eer deel ik met ons hele team.”

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag, het uitgelezen moment om vrouwelijke ondernemers in de spotlights te zetten. De voorbije weken gingen Made in Kempen en Gazet van Antwerpen op zoek naar ‘Dé Strafste Onderneemster van de Kempen’. Onze lezers lieten massaal van zich horen, want we telden in de regio maar liefst 4.208 unieke stemmen. Nathalie Noyens (Ford Trucks Belgium) en Sophie Vangheel (Cunina) strandden op de tweede en de derde plaats.

De meeste voorkeurstemmen gingen naar Joyce Vrysen en de oprichtster van webshop Wild Souls by JV mag zich dus een jaar lang de strafste onderneemster van de Kempen noemen. “Natuurlijk ben ik daar enorm trots op. Ik heb deze overwinning volgens mij te danken aan de grote gunfactor van mijn klanten. Wild Souls heeft een heel trouw publiek en ik deel deze eer dan ook logischerwijze met ons hele team.”

Politie-inspecteur

Joyce Vrysen legde een atypisch parcours af voor een onderneemster en dat maakt haar overwinning nog opmerkelijker. “Drie jaar geleden was ik inderdaad nog politie-inspecteur”, begint de Kempense haar verhaal. “Kunst is altijd mijn grote passie geweest, maar van mijn ouders mocht ik geen kunstopleiding volgen. Ik heb daarom rechtspraktijk gestudeerd en ging na mijn studies aan de slag op een notariaat. Voortdurend aan een bureau zitten, was evenwel niets voor mij en dus maakte ik een eerste carrièreswitch.”

Joyce maakte de overstap naar de politie en ging als inspecteur aan de slag in Leopoldsburg. “De keuze voor de politie werd mij ingegeven door mijn wil om mensen te helpen en om iets te kunnen betekenen. Ik deed die job met hart en ziel, maar het creatieve bleef borrelen in mij. Ik volgde in het avondonderwijs een opleiding fotografie en vond daarin mijn echte passie. Ik stond op en ging slapen met mijn camera in de hand.”

Foto: Bert De Deken

De aanvragen voor fotoshoots en reportages stroomden binnen. “Fotografie werd inderdaad officieel mijn bijberoep. Om alle opdrachten te kunnen combineren met mijn fulltime job bij de politie koos ik ervoor om, na onze verhuis naar de Kempen, wijkagent te worden in Vosselaar.”

Keukentafel

Tijdens die fotoshoots werden de zaadjes geplant voor Wild Souls. “Als fotografe had ik mijn eigen specifieke stijl. Ik werkte altijd met neutrale kleuren, zand- en aardetinten dus. Uiteraard ging ik steeds voluit voor het complete plaatje, met gepersonaliseerde hoeden en kleedjes. Daarover kreeg ik steeds meer vragen en opmerkingen, waardoor hier aan de keukentafel het idee ontstond om een webshop te starten.”

Wat ooit begon met een idee aan de keukentafel, loopt nu als een trein. “Wild Souls is inderdaad flink gegroeid”, vertelt Joyce nog. “De kledingrekken namen steeds meer plaats in, van de keuken en de woonkamer tot de gang en de slaapkamer van onze zoon toe. Dat was de trigger om een magazijn te nemen en nu hebben we er zelfs al twee in Beerse.”

Foto: Bert De Deken

Joyce Vrysen kan het succes van Wild Souls gemakkelijk verklaren. “Elk stuk wordt met de hand ingepakt en gepersonaliseerd. Onze klanten weten dat te appreciëren. Daardoor hebben we met Wild Souls een heel trouw publiek en we hebben ook een vertrouwensband met onze klanten.”

Warm bedrijf

“Bovendien hebben we een duidelijke visie. Ik heb de stijl van mijn fotografie omgezet in kleding en we blijven trouw aan die visie en stijl. Daardoor is de gunfactor groot bij onze klanten en ik denk dat ik deze titel van strafste onderneemster daaraan te danken heb. Met Wild Souls staan we dicht bij de klanten, bij al onze 40.000 volgers.”

“Ik wil met Wild Souls een warm bedrijf zijn, zowel voor de klanten als voor het personeel. Het is voor mij erg belangrijk om die warmte uit te stralen via de website, onze sociale media en binnen de bedrijfsmuren. Het team leefde trouwens enorm mee met deze wedstrijd. Ik deel de eer dan ook echt met ons hele team. Mijn naam is automatisch verbonden met Wild Souls, maar het succes van de onderneming is de realisatie van een grote ploeg.”

Wildsoulsbyjv.com