Nieuws Kempen Jumbo opent tweede supermarkt in de Kempen en eerste in ons land mét kletskassa

Jumbo opent tweede supermarkt in de Kempen en eerste in ons land mét kletskassa

Jumbo opent tweede supermarkt in de Kempen en eerste in ons land mét kletskassa

BALEN – Supermarktketen Jumbo heeft woensdagvoormiddag de nieuwe vestiging in Balen feestelijk geopend. De Balense winkel is de tweede Jumbo in de Kempen en de eerste in heel België met een kletskassa.

Woensdagvoormiddag waren heel wat nieuwsgierige Balenaars verzameld op de parking van de gloednieuwe Jumbo-vestiging in de Vaartstraat in Balen voor de grote opening van de winkel. Klokslag 9u gingen de deuren open en kon iedereen voor het eerst het aanbod van de nieuwe supermarkt ontdekken.

Tweede in de Kempen

De Balense Jumbo is de negentiende winkel van de keten in België en de zesde in de provincie Antwerpen. “Na de vestiging in Rijkevorsel die we in 2019 openden, is het de tweede in de Antwerpse Kempen”, vertelt Peter Isaac, managing director van Jumbo België. “Ondertussen staan er nog nieuwe winkels in de steigers en zoeken we nog locaties voor nieuwe vestigingen. Ons voornemen is om in 2025 in totaal ruim honderd winkels in België te hebben.”

Lokale producten

De franchisenemers van Jumbo Balen zijn broers Martijn en Jason Vis. De winkel stelt in totaal 140 mensen te werk. Het gaat om een kern van 45 vaste medewerkers, aangevuld met jobstudenten. “We werken al verschillende jaren voor Jumbo, maar de Balense winkel is de eerste die we als franchisenemer uitbaten”, zegt Martijn Vis. “Jumbo hanteert een unieke formule met drie speerpunten: een groot assortiment met diverse producten, de beste service en altijd lage prijzen. Zo vind je hier dagelijks een ruim aanbod van verse producten. Omdat lokale verankering heel belangrijk is, bieden we bijvoorbeeld ook de Balense streekproducten met het ‘Tien & Taander’-label aan. Zo geven we lokale ondernemers de kans om hun producten te verkopen. “

Kletskassa

Als eerste Jumbo-vestiging in België heeft de Balense winkel ook een kletskassa, waar extra tijd wordt gemaakt om een praatje te maken met de klant. “Sociaal contact is heel belangrijk en we merken dat veel mensen er in deze gejaagde samenleving behoefte aan hebben”, vertelt Martijn Vis. “Aan de kletskassa kunnen onze klanten zonder druk of haast rustig een babbeltje doen met de kassamedewerker. Op die manier willen we iets doen tegen de vereenzaming. Natuurlijk kunnen klanten ook terecht bij de klassieke kassa’s en voor wie heel snel een boodschap wil doen, zijn er ook zelfscankassa’s. Elke dinsdagmorgen tussen 8 en 9u hebben we ook een prikkelvrij shopuurtje waarin bijvoorbeeld mensen met autisme rustig kunnen winkelen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.