Nieuws Kempen Juni: vertraagd verkeer op Turnhoutse ring door werken

Juni: vertraagd verkeer op Turnhoutse ring door werken

Juni: vertraagd verkeer op Turnhoutse ring door werken

TURNHOUT – Begin juni starten er werkzaamheden op de ring rond Turnhout. Het gedeelte van de Parklaan tussen de kruispunten van de Steenweg op Zevendonk en Steenweg op Gierle krijgt een grondige opknapbeurt. Voor het verkeer blijft er tijdens de werken per rijrichting één rijstrook beschikbaar. De klus zal 3 weken duren.

Vanaf 2 juni nemen arbeiders een deel van de binnenring van Turnhout, aan de kant van het centrum, onder handen. Tussen het kruispunt van de Steenweg op Zevendonk en het kruispunt met de Steenweg op Gierle wordt de weg helemaal vernieuwd.

“Dat gedeelte wordt opgebroken, het grootste deel tot op de fundering, en daar komt een volledig nieuw wegdek. Dat is ook wel nodig, want het is behoorlijk versleten”, zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer. “In het deel van de Parklaan tussen het kruispunt met de Steenweg op Tielen en de Steenweg op Zevendonk is het niet noodzakelijk om het wegdek volledig op te breken. Daar komt alleen een nieuwe laag asfalt.”

Alleen de rijweg wordt aangepakt. Aan de fietspaden en kruispunten wordt niet gewerkt. Het werk neemt drie weken in beslag. Het verkeer kan de ring blijven gebruiken. “We vernieuwen systematisch stukken van de ring. Ook bij de vorige werken was het zo dat als we de binnenring vernieuwen, we het verkeer op de buitenring zetten. Je krijgt dan twee keer één rijstrook voor elke richting op de buitenring”, aldus Jef Schoenmaekers.

De Vlaamse overheid heeft ook 250.000 euro vrijgemaakt om nog concreter te gaan onderzoeken hoe de ring ter hoogte van het stadspark mogelijk ondergronds kan gaan. Van een dergelijk plan is al meer dan 10 jaar sprake. Dat gedeelte van de Turnhoutse ring is een van de meest befaamde ‘black points’ in Vlaanderen: plaatsen waar veel ongevallen zijn gebeurd.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.