Nieuws Kempen Kaliber breidt aanbod uit met geschenkboxen

Kaliber breidt aanbod uit met geschenkboxen

Kaliber breidt aanbod uit met geschenkboxen

HERENTALS – Kaliber maatwerk, een inpakbedrijf dat werkt met mensen met een beperking, breidt zijn aanbod uit. Het bedrijf heeft ook een webshop gelanceerd met geschenkboxen, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Kaliber hoopt op die manier nog wat extra werk te genereren.

Kaliber vzw stelt meer dan 200 personen met beperkte mogelijkheden op de reguliere arbeidsmarkt duurzaam te werk. Werken versterkt hun zelfbeeld, biedt structuur en zorgt voor een zinvolle dagindeling. Gewoonlijk voert Kaliber inpakopdrachten uit, maar voortaan kunnen bedrijven en particulieren er ook voor iets anders terecht.

Kaliber heeft een reeks geschenkboxen gelanceerd, rond verschillende thema’s: zoet, zuiver, zwaar, zuiders, zen …

Je kan op die manier bijvoorbeeld wijn cadeau geven, chocolade, kaarsen en dergelijke meer. “We bieden ook de mogelijkheid om de boxen te personaliseren op maat van je bedrijf”, vertelt commercieel verantwoordelijke Dirk Mertens. “Op die manier kan je namens je bedrijf mooie relatiegeschenken uitdelen aan partners, personeel of anderen.”

Sterkte

Kaliber heeft alles samen 245 medewerkers. Een groot deel daarvan zijn mensen met een arbeidsbeperking. “Wij spreken liever over arbeidsmogelijkheden”, zo luidt het bij het bedrijf, “want iedereen is ergens goed in, of kan er goed in worden. Zo zijn mensen met een zogenaamde arbeidsbeperking vaak sterk in een cruciale schakel van onze economie: repetitief handwerk van hoge kwaliteit. Sterker nog: onze mensen zijn daar béter in. Ze werken nauwkeuriger en blijven langer gefocust dan zij die zogezegd geen beperking hebben. In onze sector zijn dat enorme troeven”.

Zeker werk

Kaliber is met de geschenkboxen begonnen om werkgelegenheid te kunnen blijven garanderen. De eerste drie maanden van het jaar zijn op het vlak van inpakken telkens kalme maanden. In dergelijke periodes kan er bijvoorbeeld gewerkt worden aan de geschenkboxen. “We hopen zelfs extra werk te genereren”, vult Dirk Mertens aan. “We hebben ook gekozen voor boxen met producten die lang goed blijven. Op die manier kunnen we onze kalme periodes overbruggen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.