Kama B verhuisd naar groter kantoor

boekhouder-gezocht-jong-dynamisch

Kama B is vehuisd naar een groter kantoorgebouw in Retie. "Wij waren onderhand veel te klein behuisd", zegt Karel Maes, de zaakvoerder van het boekhoudings- en belastingkantoor. "We zijn destijds opgestart in 2005 en werken nu met acht personeelsleden en twee zelfstandigen."

Karel Maes startte Kama op als fiscaal specialist en nam Joery Dierckx als boekhouder mee in de boot. Die twee hebben hun bedrijf in al die jaren uitgebouwd tot een gereputeerd kantoor in de brede Kempen. Zeker omdat in een brede kring rond Retie het aanbod aan belastingspecialisten en boekhoudingsexperten relatief beperkt is. De fiscaliteit en de wetgeving worden overigens zeker voor zelfstandigen, vrije beroepen, eenmanszaken en KMO's steeds ingewikkelder.

De groei van het kantoor is evenwel duidelijk geïnspireerd door de laagdrempelige aanpak van Kama B. "Wij proberen onze klanten heel praktisch te benaderen. Wij hebben in dit opzicht een heel nuchtere kijk op het ondernemerschap", zegt Karel Maes nog.

Opmerkelijk: sinds de opening van de nieuwe vestiging aan de Provinciebaan in Retie hebben zich reeds verscheidene nieuwe klanten aangemeld. "Die mensen waren hier al zo vaak voorbijgereden, zagen onze emblemen en stopten meteen om meer informatie te krijgen. Zeker wanneer ze fiscale moeilijkheden onderkennen of boekhoudkundige problemen willen oplossen."