Nieuws Kempen KamerAcademie kreeg al meer dan 500 inschrijvingen

KamerAcademie kreeg al meer dan 500 inschrijvingen

KamerAcademie kreeg al meer dan 500 inschrijvingen

kameracademieHet jaar is nog maar goed 3 maanden ver en de opleidingen en trainingen van Voka-Kempen binnen wat ze daar de KamerAcademie noemen, konden al meer dan 500 zaakvoerders en werknemers inspireren om zich in te schrijven. “Daarmee liggen we voor op schema”, zegt Hanne Van Laer, die binnen de Kamer verantwoordelijk is voor de opleidingen en lerende netwerken. “Het bewijst dat de Kempense bedrijven het belang van levenslang leren niet onderschatten.”

In totaal kan er op dit moment bij Voka – KvK Kempen ingeschreven worden voor 53 opleidingen. “De ruim 500 mensen die zich tot nu al meldden, zijn afkomstig van 252 bedrijven”, gaat Van Laer verder. “212 daarvan zijn KMO’s. In procenten uitgedrukt zijn 84% van de ingeschrevenen werkzaam bij een kleine of middelgrote onderneming. 16% is aan de slag bij een van onze grote bedrijven.”

Internationale thema’s
De meeste inschrijvingen noteren de internationale thema’s zoals een algemene douaneopleiding, Incoterms, de nieuwe Union Customs Code en de trajecten zakendoen met Iran en Zuid-Afrika. Ook de korte Office-opleidingen, de milieuopleidingen en de langere trajecten rond leiding geven doen het bijzonder goed. “Binnen deze laatste valt het op dat de opleiding ‘junior management’ een toppertje is”, aldus nog Hanne Van Laer. “Dat is mooi om vast te stellen, namelijk dat er wordt geïnvesteerd in aanstormend talent. Vanuit Voka moedigen we het investeren in menselijk kapitaal sterk aan. Dat er daarnaast ook grote interesse is in internationale thema’s, bevestigt dat onze Kempense KMO’s het belangrijk vinden om nieuwe markten aan te boren en over de grenzen heen te kijken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel, Herentals
Geel

7 faillissementen in de regio

De ondernemingsrechtbank van Turnhout heeft zich ook deze dinsdag gebogen over de faillissementen. Op de lijst staan 7 bedrijven die… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer