Nieuws Kempen Kamp C maakt winnaars 3D Print Awards bekend

Kamp C maakt winnaars 3D Print Awards bekend

Kamp C maakt winnaars 3D Print Awards bekend

WESTERLO – Zowel professionele ontwerpers als studenten vallen in de prijzen tijdens de 3D Print Awards. De laureaten zullen hun inzendingen later echt geprint zien worden door een reuzegrote 3D-betonprinter op Kamp C in Westerlo.

Kamp C is in België een pionier voor het 3D-printen in de bouw. Het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw beschikt sinds vorig jaar over de grootste 3D-betonprinter in Europa en printte onlangs als eerste wereldwijd een woning van twee verdiepingen uit één stuk.

“Nu komt het erop aan om zoveel mogelijk anderen warm te maken om met deze technologie aan de slag te gaan. Daarom hebben we een wedstrijd in het leven geroepen voor professionele ontwerpers. Zij moesten degelijke toepassingen bedenken voor binnen en buiten. Ook studenten hebben we uitgedaagd; zij zijn immers de bouwers van morgen,” verklaart gedeputeerde voor Wonen en voorzitter van Kamp C Kathleen Helsen.

Kamp C organiseerde de wedstrijd om inspirerende objecten en bouwelementen te verzamelen die geprint kunnen worden met de 3D-printer. In de objecten moeten de voordelen van 3D-betonprinten goed tot hun recht komen, en dat in de categorie interieur of ruwbouw. Voor studenten was er een aparte categorie. Zowel de vakjury, als een publieksjury selecteerde een winnaar uit de drie categorieën.

In de categorie interieur won Iman Hadzhivalcheva uit het Nederlandse Enschede bij zowel de jury als het publiek. TEN Agency uit Kortrijk deed hetzelfde in de categorie ruwbouw. Student Quinten de Korte uit het Nederlandse Uithoorn won bij de vakjury, Douwe Wouters uit Niel kaapte bij het publiek de eerste plaats weg. De laureaten zullen hun inzendingen nu echt geprint zien worden door een reuzegrote 3D-betonprinter op Kamp C in Westerlo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.