Nieuws Kempen Kamp C toont renovatiepakketten voor woningen

Kamp C toont renovatiepakketten voor woningen

Kamp C toont renovatiepakketten voor woningen

WESTERLO – Kamp C, het centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw, organiseert een tentoonstelling rond renovatiepakketten. Als partner in het Indu-Zeroproject zoekt Kamp C naar mogelijkheden om dergelijke renovatiepakketten in masaproductie aan te bieden tegen een lagere kost.

In het Indu-Zeroproject werd een blauwdruk ontworpen voor een fabriek die renovatiepakketten voor bestaande woningen in Europa produceert. In Nederland is al een woning met zo’n renovatiepakket gerenoveerd.

Een renovatiepakket is een soort van isolerende en met technieken uitgeruste enveloppe, die langs de buitenzijde van de woning wordt aangebracht om ze duurzamer te maken, terwijl de bewoners in de woning blijven wonen. Er zijn diverse pakketten met componenten zoals isolatie voor de muren en het dak, warmtepompen, zonnepanelen en ventilatiesystemen De pakketten zijn bruikbaar voor halfopen bebouwing, rijwoningen en appartementen.

Renovatiekost halveren

Vlaanderen kan nu kennismaken met deze pakketten in Kamp C. Dankzij virtual reality kan de bezoeker er wandelen door een gerenoveerd gebouw. De expo richt zich naar lokale besturen, huisvestingsmaatschappijen en de hele bouwnijverheid, en naar investeerders die dergelijke fabrieken willen bouwen. Totaalrenovatiepakketten zouden maar de helft van de huidige renovatiekost van een woning mogen bedragen.

De universiteit van Gent heeft het marktpotentieel van deze renovatietechniek al onderzocht. De provincie Antwerpen draagt bij aan het project, dat met Europees geld van Interreg is gefinancierd, onder leiding van de Nederlandse provincie Overijssel.

De expo op Kamp C kan je bezoeken na inschrijving op sarah.verbeeck@kampc.be.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.