Nieuws Kempen Kantoorgebouw IOK wint Belgische Architectuurprijs

Kantoorgebouw IOK wint Belgische Architectuurprijs

Kantoorgebouw IOK wint Belgische Architectuurprijs

iok-kantoorgebouwHet nieuwe kantoorgebouw aan de Antwerpseweg in Geel heeft gisteravond de Belgische Architectuurprijs 2015 gewonnen in de categorie niet-residentieel privaat gebruik. De jury prees de compactheid, het repetitieve van de houten gevel en het feit dat de vorm in de omgeving absoluut ter zake is.

Het zes verdiepingen tellende gebouw is een ontwerp van architectenbureau HUB uit Antwerpen in samenwerking met Architecten Achilles uit Geel. Het werd gerealiseerd via een Design&Build-procedure, uitgevoerd door de THV Van Roey-Vanhout.pro-Vanhout.

Blij met erkenning
“Wij zijn bijzonder blij met de erkenning van de duurzame en hedendaagse vormgeving van ons ‘houten’ kantoorgebouw”, zegt Kris Vreys, directeur van IOK. “Een moderne maar sobere en rustgevende omgeving heeft een positieve invloed op de inzet van de collega’s en de werksfeer bij IOK en IOK Afvalbeheer. Dit kan alleen maar de samenhang en synergie versterken die momenteel al aanwezig is op de IOK-campus. En we hopen dat ook nieuwe huurders deze mooie architectuur naar waarde inschatten en kunnen ‘meeliften’ op die positieve golf.”

In het nieuwe gebouw is nog ruimte voor derden. IOK en IOK Afvalbeheer hebben 3 verdiepingen in gebruik. Een deel van de te huren kantoorruimte is nog beschikbaar. Het gebouw heeft een ontworpen E-peil van 45 en K-peil van 24, wat zijn weerslag zal hebben op het verbruik van de huurders.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer