Uitbater Herman Herrijgers van café ’t Fortuin geeft het goede voorbeeld voor 26 maart. — © rr

Kapster Sandy knipt en scheert een namiddag in café ’t Fortuin

MEER - Wie op zondag 26 maart een goed excuus zoekt om iets te gaan drinken in café ’t Fortuin in Meer (Hoogstraten) kan zonder te liegen zeggen dat hij naar de kapster gaat. Sandy Van Den Heuvel van Snit & Meer houdt er een knipdag om haar vorig jaar gestart kapsalon te promoten.

De 41-jarige Sandy heeft 17 jaar in de verzekeringssector gewerkt. Enkele jaren geleden vond ze het tijd voor een carrièreswitch. “Voor verzekeringen word je vaak met negatief nieuws geconfronteerd en moet je discussies aangaan”, zegt Sandy Van Den Heuvel. “Dat zag ik me niet blijven doen tot mijn pensioen. Daarom heb ik gekozen voor een beroep met wat meer positiviteit en sociaal contact. Tijdens mijn kappersopleiding van drie jaar zag ik de barbierklassen bezig. Dat sprak me wel aan en daarom heb ik me daar ook in gespecialiseerd. Er zijn maar weinig vrouwelijke barbiers. In september vorig jaar is Snit & Meer geopend. De naam maakt duidelijk dat ik meer doe dan snit, het is ook een mooie woordspeling met de dorpsnaam.”

“Om mijn nieuwe zaak meer bekendheid te geven, heb ik bierviltjes laten maken. Aan de toog van ’t Fortuin is het idee ontstaan om een knipdag te doen in het café. Uitbaters Herman en Sylvie waren meteen akkoord. Mannen kunnen in de kappersstoel plaatsnemen voor hun kapsel of baard. Een afspraak maken is niet nodig. Knippen op café is een gok, maar ik hoop dat het aanslaat. Dan kan het zeker herhaald worden. Voor mij is het een mooie manier om met Snit & Meer naar buiten te komen”, aldus Sandy Van Den Heuvel.

Sandy is op 26 maart met schaar en tondeuse aanwezig in café ’t Fortuin van 13.30 tot 19u.

Info: http://www.snitenmeer.be