Nieuws Kempen Kärcher ruilt Hoogstraten voor Wilrijk

Kärcher ruilt Hoogstraten voor Wilrijk

Kärcher ruilt Hoogstraten voor Wilrijk

karcher_150108_eerste-spadesteekVandaag is langs de A12 in Wilrijk de eerste spadesteek gegeven van het nieuwe Kärcher-gebouw. Zodra dat in het najaar klaar is, verhuist de leverancier van reinigingsoplossingen van Hoogstraten naar de Antwerpse regio.

Bij de eerste spadesteek maakte Kees Wagtmans, managing director van Kärcher NV, zich sterk dat hier tegen september 2015 een nieuw gebouw staat, representatief voor de verdere positieve ontwikkeling van Kärcher NV. “Het merk Kärcher mag gezien worden”, beklemtoonde hij, “en dus is deze locatie ideaal. Met dagelijks gemiddeld 60.000 auto’s die voorbijrijden, is een prominente zichtbaarheid gegarandeerd. We gaan voor een strak gebouw met klasse, inclusief een toonzaal met ‘wow’-effect en een volledig uitgerust trainingscenter.”

Omzetverdubbeling
Het personeel verhuist mee vanuit Hoogstraten naar een nieuwbouw die bijdraagt aan de verdubbeling van de opzet die Kärcher vooropstelde in haar Plan 2020. Op een terrein van in totaal 11.000 m2 wordt een gebouw opgetrokken met drie verdiepingen van telkens 800 m2. Het gelijkvloers is met 5,90 m extra hoog en herbergt het Kärcher Center – dat tevens dienst doet als showroom – het onthaal, het trainingscenter en de nutsvoorzieningen.

Hervé Wouters, manager van de afdeling Rental, Used Equipment en Leasing bij Kärcher NV én projectverantwoordelijke van de bouwwerkzaamheden: “Om al onze toestellen en toepassingen in optimale omstandigheden te kunnen demonstreren en uittesten, worden in de trainingsruimte maar liefst 16 verschillende vloeren gelegd.”

“Dat we voor een milieuvriendelijk gebouw zouden gaan, stond vast van bij het begin”, aldus Kees Wagtmans. “Zo zal alle verlichting full LED zijn. Het betekent dat we maar half zoveel energie nodig zullen hebben om zowel binnen als buiten te verlichten.” In het nieuwe gebouw worden ook geothermie en zonne-energie in de praktijk gebracht.

De verhuizing is gepland in november 2015.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer