Afbeelding2 Foto Wouter Adriaensen

Katreine Dierckx opent Second Mood voor zakelijke en creatieve bijeenkomsten

TURNHOUT - Een jaar geleden zei Katreine Dierckx haar job in de zorg vaarwel. In mei opent ze in cohousingproject Academie in de Gemeentestraat een “inspirerende ruimte voor kleinschalige business meetings, workshops, fotoshoots, coaching sessies en meer”.

De voormalige meisjesschool en stedelijke tekenacademie in de Gemeentestraat werd door projectontwikkelaar Heem uit Kalmthout gekocht en verbouwd tot een cohousingproject. In een van de hoeken van het gebouw richt Katreine Dierckx, de echtgenote van Vlaams Parlementslid Hannes Anaf (Vooruit), momenteel een ruimte in.

“Vorig jaar ben ik gestopt met mijn job in de gezondheidszorg”, vertelt ze. “Op Pinterest heb ik al jarenlang een inspiratiebordje dat Second Mood heet. Interieurdesign en architectuur zijn al van jongs af aan mijn grote passies. Als kind tekende ik uren lang plattegronden. Het was een soort tweede pad naast mijn job. De laatste jaren bleef het beperkt tot bladeren door interieurboekjes. Vergelijk het met een coureur, die wil ook liever fietsen dan er over te lezen.”

Designmeubilair

Second Mood wordt een inspirerende ruimte die gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. “Dat gaat van een traditionele zakelijke ontmoeting tot workshops en fotosessies van bijvoorbeeld een modeblogger. Ik word warm als ik mensen samen kan brengen en daar iets uit zie groeien. Het interieur springt er uit dankzij de combinatie van een hoge graad van afwerking en de keuze voor designmeubilair. Er komen onder meer een salon, een keukenwand en een podiumelementje.”

Katreine mikt op een opening in mei, haar website en sociale media zijn al online. “Er staat nog geen boekingssysteem op de website maar geïnteresseerden mogen me altijd een mail sturen.”