Nieuws Kempen KDV (Arendonk) naar Duitse markt met kantoor in Bonn

KDV (Arendonk) naar Duitse markt met kantoor in Bonn

KDV (Arendonk) naar Duitse markt met kantoor in Bonn

KDV – Language & More uit Arendonk, gespecialiseerd in vertalingen en copywriting, opent een eigen kantoor in de buurt van Bonn, waar voorlopig 1 Duitse medewerker actief zal zijn. Doel is om van hieruit Duitse klanten beter te bedienen.

Het bedrijf van Katrien De Vocht richt zich met een aantal vaste medewerkers en freelancers op het technische segment en de IT-sector en bouwde sinds de start in 2012 expertise op in content voor websites, webshops, Adwords-campagnes en social media. 2 jaar geleden kwam daar op vraag van klanten taalcoaching bij.

Voet aan de grond
KDV – Language & More is vooral actief voor Belgische en Nederlandse klanten maar deels ook voor kmo’s uit de Duitse grensstreek. Het team telt namelijk 2 taalkundigen met een specialisatie Duits. “We kregen al wel meer aanvragen uit Nordrhein-Westfalen en vroegen ons af hoe we daar meer voet aan wal konden krijgen”, vertelt de zaakvoerster. “Duitsers werken voornamelijk samen met partners in Duitsland. De wetgeving is er ook veel strenger dan bij ons en vandaar dat we ten rade gegaan zijn bij Ingmar Bail, met wie we al langer samenwerkten, en zijn advocaat. We hebben gedurende een half jaar samen gespard om te kijken hoe we een Duitse vestiging het beste konden aanpakken.”

“Om te starten werken we er met 1 vast persoon, Ingmar dus, naast een aantal Duitse freelancers die op afroep al met ons samenwerken. Het is niet de bedoeling elke firma tot in Berlijn te bereiken, eerder Bundesland Nordrhein-Westfalen. Dat is voor mij ook nog haalbaar om samen met Ingmar naar lokale netwerkevents te gaan, want dat gaan we ook doen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer