Nieuws Kempen Kempa investeert 1,5 miljoen in eigen poedercoating

Kempa investeert 1,5 miljoen in eigen poedercoating

Kempa investeert 1,5 miljoen in eigen poedercoating

KempaDe producent van keukendeuren en wanden Kempa in Herentals investeert 1,5 miljoen euro in een eigen productielijn voor de poedercoating van MDF-deuren. Het is de grootste investering in de 25-jarige geschiedenis van het bedrijf. Volgende maand wordt de nieuwe installatie in gebruik genomen.

“We geloven sterk dat poederlakken op MDF in de nabije toekomst een belangrijk aandeel zal vormen in de keuken- en interieursector”, zegt Filip Laureyssen, verantwoordelijke marketing en relatiebeheer. “Vooral omdat het goedkoper is dan PU-lakken en sterker is. We frezen MDF met CNC-gestuurde machines en we kunnen deze knowhow goed gebruiken in de voorbereiding naar het poedercoaten van deze MDF-onderdelen. Een perfect gefreesde deur is onontbeerlijk voor het feilloos poedercoaten.” Kempa zegt de enige, of dan toch een van de weinigen, te zijn in België en Nederland waar het frezen en coaten door dezelfde firma gebeurt. Tot nu lieten ze het poederlakken over aan een firma in het buitenland.

Amper handenarbeid
Bij de nieuwe productielijn komt nauwelijks handenarbeid aan te pas. “Het is een volledig geautomatiseerd systeem”, legt Laureyssen uit. “Het aanbrengen van de poedercoating gebeurt volautomatisch met robots, zowel de grond- als de eindlaag.” Door zelf te gaan poedercoaten kunnen ze flexibeler en sneller werken. “En we kunnen zelf ook meer gaan ontwikkelen en daarmee naar de markt gaan.”

Bij Kempa werken 44 mensen. Voor de nieuwe poedercoatinglijn zijn slechts twee operators nodig. Het bedrijf levert hoofdzakelijk aan keukenbouwers en interieurinrichters in België en Nederland. Ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan plannen ze een opendeurdag voor professionals op 24 en 25 april.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer