Kempen aan Tafel keert terug naar Merksplas

Kempen aan Tafel keert terug naar Merksplas

De vierde editie van het culinaire event Kempen aan Tafel vindt plaats op zaterdag 2 maart. De locatie is de landloperskapel in Merksplas-Kolonie.

Enkele Kempense topchefs kwamen vier jaar geleden op het idee om de regio culinair op de kaart te zetten. De eerste editie in de serres bij Den Berk Délice in Merksplas was meteen een groot succes. Daarna verhuisde het concept naar Turnhout en Laakdal. Nu is opnieuw voor Merksplas gekozen. Bart Gils van Signatuur in Antwerpen, Ivan Menten en Filip Ceursters van Terroir in Gierle (Lille) en Han Smits en Nicolas Nuyens van Signature Catering in Beerse zijn de vaste chefs.

“We nodigen zoals steeds minstens één gastchef uit met ook Kempense roots”, zegt Wout Janssen van Flying Service-Kitchen Staff. “Deze keer zijn dat Viki Geunes van Zilte in Antwerpen en Jean-Marie Smets van voorheen Drie Eiken in Oostmalle. Het concept met zeven topchefs die gaan koken valt in de smaak. Enkele dagen na de start van de reservaties was al 70% van de plaatsen volzet. We brengen mensen bij elkaar en bieden bedrijven de gelegenheid om naast een fijne gastronomische avond bij te dragen aan een goed doel.”

Een deel van de opbrengst gaat naar Spaak (Samen Paraat tegen Armoede Kempen), de koepel van de vier verenigingen waar armen het woord nemen: Al-Arm uit Geel, De Fakkel uit Herentals, Ons Huis uit Mol en T’Antwoord in Turnhout.