Kempen boven bij uitreiking zwembadawards

Liefst 7 Kempense bouwers van zwembaden of zwemvijvers hebben goud behaald op een sectorwedstrijd die werd georganiseerd door het vakblad Zwembaden & Wellness PRO en de Beroepsvereniging voor zwembadbouwers BSPA. Voor Pura Vida uit Mol was er zelfs tweemaal goud. Nog uit Mol was er goud voor Swimtec in de hoogste categorie, nl. de + € 80.000 (foto).

“Elk jaar zien we het niveau van de projecten stijgen”, zegt Kurt Dekeyzer, CEO van PSG group die het sectormagazine uitgeeft. “Deze wedstrijd is voor de professional steeds meer een marketingmiddel om de kwaliteit van zijn werk te onderstrepen. Een professionele jury, bestaande uit vakmensen uit verschillende disciplines, beoordeelt elk project ter plaatse.”

Er zijn prijzen in verschillende categorieën, maar opvallend is het groot aantal Kempense onderneming dat eremetaal mee naar huis mocht nemen. Bij de particuliere zwembaden tot € 45.000 was er goud voor JR Pools uit Hulshout en zilver voor Schreppie Pools uit Meerhout. De Zwemvijver uit Zoersel behaalde goud bij de zwemvijvers tot € 40.000, met zilver voor Zwemvijveraanleg uit Balen.

Goud in hoogste categorie
Swimtec uit Mol mocht verschillende keren op het podium. Het behaalde brons bij de hybride zwemvijvers, zilver in de categorie renovatie en goud bij de particuliere zwembaden + € 80.000. Nog uit Mol won Pura Vida tweemaal goud: bij de zwemvijvers tot € 60.000 en + € 60.000.

Bij de particuliere zwembaden tot € 80.000 was het goud voor Inox Zwembaden Gydion uit Heist-op-den-Berg. ’t Groene Plan uit Herenthout ten slotte won goud bijde hybride zwemvijvers en zilver bij de particuliere zwembaden tot € 60.000.