Nieuws Kempen Kempen fietst en wandelt: 2x voor het goede doel op 1 mei

Kempen fietst en wandelt: 2x voor het goede doel op 1 mei

Kempen fietst en wandelt: 2x voor het goede doel op 1 mei

PD_002Zondag 1 mei vinden twee manifestaties plaats die het goede doel dienen. In Turnhout vindt Kempenfietst plaats ten voordele van kankerpatiënten. In Geel wordt er gewandeld ten voordele van Cunina. Beide organisaties mogen rekenen op een brede steun vanuit het bedrijfsleven.

De happening Kempenfietst vindt dit jaar voor het vijfde jaar plaats en kan nu al zijn opbrengst bekendmaken. Guy Van Roey, voorzitter Kempenfietst vzw: “Investeren in het goede doel blijft onze absolute prioriteit. Dit jaar zijn we erin geslaagd om een recordbedrag van 82.000 euro bij elkaar te zamelen. Dit bedrag besteden we voornamelijk aan comfortverhoging en psychosociale begeleiding van kankerpatiënten. Daarnaast zetten we ook in op bijscholing en vorming van studenten en zorgprofessionals. Sinds de oprichting in 2012 tot nu hebben we met Kempenfietst in totaal maar liefst 244.000 euro geïnvesteerd ten voordele van kankerpatiënten in de Kempense regio, een resultaat waar we terecht trots op mogen zijn.” Uitvalsbasis zondag is de Thomas More-campus in Turnhout van waaruit verschillende afstanden kunnen worden gereden. Info: www.kempenfietst.be.

Wandelen voor Haïti
In Geel organiseert hulporganisatie Cunina het wandelevent Walk4Charity. Bij de eerste editie vorig jaar waren er bijna 500 deelnemers en dit jaar rekent de organisatie op nog meer wandelaars. “Dit jaar gaat de opbrengst van Walk4Charity naar het project in Haïti waar er nieuwe, volledig ingerichte klaslokalen zullen worden gebouwd voor de reeds bestaande Cuninascholen op het Haïtiaanse platteland. Dat is broodnodig, want we verwelkomen steeds meer kinderen in onze scholen”, zegt Cunina-voorzitter Sophie Vangheel. Start en aankomst is de Leonardozaal in Geel. Info: www.walk4charity.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer