Nieuws Kempen Kempenaar creëert Gorki-eindejaarsvuurwerk in Gent

Kempenaar creëert Gorki-eindejaarsvuurwerk in Gent

Kempenaar creëert Gorki-eindejaarsvuurwerk in Gent

vuurwerk gentSpecial Projects Manager Everard Pauly uit Oevel-Westerlo werkt aan een wel heel bijzonder eindejaarsvuurwerk in Gent. Dat staat dit jaar helemaal in het teken van het recente overlijden van zanger Luc Devos. ‘Gorki from Belgium’ wordt een eerbetoon met muziek, beelden en een groots vuurwerk.

Everard Pauly bedenkt vuurwerkprojecten in binnen- en buitenland, meestal in samenwerking met vuurwerkuitvoerders Vangelabbeek uit Lanaken. Met oudejaar is vuurwerk van hem te bewonderen in Lommel, Nieuwpoort, Middelkerke, Westende en Gent. Vooral dat laatste wordt iets bijzonders.

Concept omgegooid
“We verzorgen al enkele jaren het eindejaarsvuurwerk in Gent”, vertelt de zaakvoerder. “Dat staat normaal in het teken van een cultureel project van het jaar nadien. Dit jaar zou dat ‘200 jaar Hollandse Tijd’ zijn geweest. De dag na de uitvaartdienst van Luc Devos heb ik de stad voorgesteld om het volledige concept om te gooien en iets uit te werken rond de populaire zanger. Dat viel direct in goede aarde. We hebben samengezeten met het management van Luc Devos en daaruit is iets heel moois tot stand gekomen.”

Vanaf 23 uur worden op een groot ledscherm beelden met teksten getoond en instrumentale muziek gespeeld van nummers van Gorki. Om middernacht worden vijftien bommen tegelijk de lucht ingeschoten, verwijzend naar 2015 en nadien volgt een gregoriaanse versie van Mia met een 15m lange waterval. Nog in het 20 minuten durende vuurwerkprogramma zitten beelden van Devos op de Gentse feesten.

“In de voorbereiding is heel veel tijd gekropen”, zegt de vuurwerkmaker. “We zijn met de stad nog aan het bekijken om een tweede scherm bij te plaatsen. Normaal komen er zo’n 10.000 mensen naar het vuurwerk kijken, maar dit jaar worden er nog meer verwacht.” Het bedrijf van Everard Pauly is de avond zelf met zeventien mensen aan de slag in Gent voor het vuurwerk, het geluid, het ledscherm en met enkele stewards.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer