Nieuws Kempen Kempenaar is nieuwe directeur Wit- Geel Kruis Antwerpen

Kempenaar is nieuwe directeur Wit- Geel Kruis Antwerpen

Kempenaar is nieuwe directeur Wit- Geel Kruis Antwerpen

HERENTALS / GEEL – Stef Peeters uit Geel wordt vanaf 1 juli de nieuwe directeur zorgbeleid bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen, dat zijn hoofdzetel in Herentals heeft. Hij neemt daarbij de fakkel over van Hilde Van Loon, die na een carrière van 42 jaar met pensioen gaat.

Ervaring in zorg

Stef Peeters is ziekenhuisverpleegkundige van opleiding en master in de verpleeg- en vroedkunde. Hij was de afgelopen 13 jaar actief binnen het Geelse algemeen ziekenhuis Sint-Dimpna. Na enkele jaren als verpleegkundige op de dienst intensieve zorgen, werkt hij er sinds 2012 als stafmedewerker accreditatie en kwaliteit. In deze functie heeft hij naast de NIAZ accreditatie-cyclus ook strategische en innovatieve projecten uitgewerkt en transmurale samenwerkingsinitiatieven opgestart.

“We zijn er sterk van overtuigd dat Stef Peeters over de juiste capaciteiten beschikt om het zorgbeleid voor onze organisatie verder mee vorm te geven”, stelt algemeen directeur Stefaan Sarens. “Hij is strategisch sterk, een teamplayer en bovendien een goede coach.”

Stef Peeters zal vanaf 1 juni functie van directeur zorgbeleid opnemen.

Verderzetten huidige zorgvisie

Huidig directeur zorgbeleid Hilde Van Loon startte 42 jaar geleden als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen. Ze groeide door naar hoofdverpleegkundige, later naar stafmedewerker zorg en sinds 2007 is ze directeur zorgbeleid en innovatie. In april 2019 won Hilde de award ‘Zorgpersoonlijkheid van het jaar’ van ZorgAnders, een lovende verdienste voor haar sterke en structureel geïmplementeerde zorgvisie.

“Zowel vanuit mijn stageperiode verpleegkunde als tijdens diverse samenwerkingen heb ik het Wit-Gele Kruis van Antwerpen leren kennen als een dynamische, gestructureerde en innovatieve organisatie, waar kwaliteit van zorg voorop staat. Ik kijk er naar uit om binnenkort mee mijn schouders onder dit kwalitatieve zorgbeleid te kunnen zetten,” aldus Stef Peeters over zijn nieuwe uitdaging.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer