Kempenaar Miel Horsten wordt COO na overname van LeasePlan door ALD Automotive

HOOGSTRATEN - ALD Automotive heeft de overname van LeasePlan succesvol afgerond en Kempenaar Miel Horsten wordt binnen de nieuwe, gecombineerde entiteit benoemd tot operationeel directeur.

Door de overname van LeasePlan door ALD Automotive, een deal van 4,8 miljard euro, vormt de nieuwe groep een van de grootste leasebedrijven ter wereld. “Door onze krachten te bundelen, beschikken we over de gecombineerde talenten en de investeringskracht om de toonaangevende wereldwijde leverancier van duurzame mobiliteit te worden”, luidt het in het persbericht.

ALD Automotive en LeasePlan starten nu het proces voor integratie tot één bedrijf. Dat zorgt voor een stoelendans aan de top van de nieuwe onderneming. Tim Albertsen, CEO van ALD Automotive, behoudt de operationele leiding. Johan Portier, voormalig managing director van LeasePlan België, is aangesteld als country managing director van de gecombineerde entiteit. Miel Horsten, regionaal directeur Benelux van ALD Automotice, wordt in het nieuwe directiecomité benoemd tot operationeel directeur. Als COO is de Hoogstratenaar verantwoordelijk voor het toezicht op diensten en operaties, inkoop en verzekeringen.