Nieuws Kempen Kempenaars rollen HAP Foodtruck Festival uit naar heel Vlaanderen

Kempenaars rollen HAP Foodtruck Festival uit naar heel Vlaanderen

Kempenaars rollen HAP Foodtruck Festival uit naar heel Vlaanderen

hap festivalWat vorig jaar begon met een eerste foodtruck festival in Herentals rolt deze zomer uit naar 18 steden over heel Vlaanderen. Initiatiefnemers Jelte Lambaerts, bekend als organisator van het Replay Festival in Herentals, en zijn collega Bjorn Swennen, vonden met hun HAP Foodtruck Festival een formule die duidelijk aanslaat. Vorig weekend in Schoten vonden alvast duizenden bezoekers de weg.

“Het concept is telkens hetzelfde en strekt zich uit van vrijdag tot zondag”, vertelt hun woordvoerder en City Coördinator Danny Vermeijen. “We richten ons naar steden met een park. Daar worden tussen de 15 en 35 foodtrucks geïnstalleerd, een beetje afhankelijk van de plaats. We hebben een aantal vaste foodtrucks die met ons meereizen en die worden aangevuld met lokale foodtrucks. Naast lekker eten wordt er in samenwerking met de plaatselijke cultuur- en jeugddienst gezorgd voor muziek en andere (kinder)animatie. Op die manier wordt een gezellig tuinfeest georganiseerd. Wij zorgen voor alles: van de stroomvoorziening tot de perscommunicatie.”

Hele zomer lang
Aan gaststeden geen gebrek. Schoten gaf vorig weekend de aftrap. Dit weekend strijkt het HAP Foodtruckfestival neer in Heist-op-den-Berg. De komende weken komen Eeklo, Kortrijk, Genk en Lommel aan de beurt en zo gaat dat de hele zomer lang. “Wanneer we alle steden optellen, verwachten we in totaal meer dan 300.000 bezoekers te verwelkomen en zijn daarmee het grootste meerdaags culinair festival”, aldus nog Danny Vermeijen.

In Herentals vond in februari jl. een eerste wintereditie plaats van het HAP-festival. “We krijgen nu al verschillende aanvragen van andere steden om hetzelfde te organiseren als alternatief voor de kerstmarkten”, besluit Vermeijen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer