Artesio Foto: RR

Kempens bouwbedrijf lanceert nieuwe sleutel-op-de-deur schuurvilla’s van ruim 1 miljoen

Luxevilla’s vinden ondanks de turbulente economische tijden nog altijd vlot een koper. Nieuwkomer in dit hogere segment zijn de in massieve houtbouw opgetrokken sleutel-op-de-deur schuurvilla’s van bouwbedrijf Artesio Exclusive Living uit Hoogstraten. Prijskaartje: ruim één miljoen. De eerste modelwoning wordt momenteel in Pulderbos gebouwd. Raampartijen van de grond tot in de nok en een E-peil onder de 10: dat is wat de miljonair op de nieuwbouwmarkt nu zoekt.

Het sleutel-op-de-deur concept voor high-end woningen kent een sterke opmars, stelt Patrick de Cour, makelaar van Hillewaere Vastgoed vast. Tot voor kort wilde iedereen in dit hoge segment nog een pastorijvilla, maar nu is de schuurvilla, overgewaaid uit Nederland, heel gegeerd.

“Uniek aan dit woonconcept is dat de ruwbouw van de villa’s in massief hout wordt opgetrokken, waardoor ze een kortere bouwtijd van zes tot acht maanden hebben. Zoals de naam al verklapt combineren ze de ruimtelijke karakteristieken van een landelijke hoeve met grote raampartijen van de grond tot in de nok en een luxueuze afwerking op maat van de toekomstige eigenaar.”

Patrick de Cour, makelaar bij Hillewaere Vastgoed, met projectleider Lorens Michielsen van Artesio Exclusive Living. Foto: Anne Michielsen

Bouwbedrijf Artesio Exclusive Living uit Hoogstraten wil meerdere van deze hyperduurzame villa’s in verschillende villawijken in de provincie Antwerpen realiseren, die via Hillewaere Vastgoed te koop worden aangeboden. De luxueuze schuurvilla’s die vandaag al op plan te koop zijn bij Hillewaere bevinden zich in Pulderbos (Zandhoven), Kapellen, Kalmthout en Keerbergen.

Snel

De woningen bestaan telkens uit drie of vier slaapkamers en twee badkamers en hebben een grote bewoonbare oppervlakte van minstens 300 vierkante meter. De bouw van de eerste modelwoning in de Rusthuislaan in Pulderbos startte in oktober. De opleverdatum is gepland rond maart/april volgend jaar, wat aantoont hoe snel het gaat.

Er wordt gebruikgemaakt van CLT – Cross Laminated Timber – opgebouwd uit drie tot zeven massieve houtlagen die kruiselings onder hoge druk aan elkaar verlijmd worden. Familiebedrijf Artesio Exclusive Living bouwt volgens dit sleutel-op-de-deur concept niet alleen de schuurvilla’s, maar ook klassieke villa’s met plat dak of moderne stijl.

Lorens Michielsen en Patrick de Cour. Foto: Anne Michielsen

“Bij een sleutel-op-de-deur heb je maar één aanspreekpersoon. De kopers hebben bij de oplevering maar hun koffers uit te pakken. Het bouwproces verloopt veel zorgelozer. De woningen kunnen volledig naar hun eigen smaak worden ingericht”, vertelt Lorens Michielsen van Artesio Exclusive Living.

Nieuwbouw luxevastgoed

“De vraag naar nieuwbouw luxevastgoed met A-label zit in de lift”, zegt De Cour. “Deze schuurvilla’s zijn heel energiezuinig, met een E-peil van 10 of lager, wat ze bijna energieneutraal maakt. De eigenaars hebben voor jaren de garantie weinig tot geen energiekosten te hebben”, zegt Patrick de Cour.

“Je hebt niet alleen de isolerende eigenschappen van de massieve houtbouw, daarnaast worden alle woningen voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen en duurzame technieken zoals ventilatiesysteem D, zonnepanelen, geothermische warmtepompen met passieve koeling en regenwaterrecuperatie.”

De tuinen zijn niet meer zo gigantisch als in de jaren tachtig en negentig in het hoogste segment, maar dat willen jonge gezinnen ook niet. Foto: Artesio Exclusive Living/Hillewaere Vastgoed

Bij onze noorderburen zijn ‘schuurvilla’s’ met grote raampartijen tot in de nok al langer een trend. De twee schuurvilla’s in Pulderbos kosten respectievelijk 1.083.580 euro en 1.088.338 euro. “Er is al interesse sinds we erover publiceren. Zelfs vanuit Denemarken, want in dit hoger prijssegment zit je soms met buitenlandse kopers. Die zolderruimte onder de nok is geweldig”, vertelt Michielsen. “Veel mensen zeggen ons dat dit eigenlijk het type woning is dat ze zoeken. Al kunnen we dus op dezelfde manier ook een klassieke woning met een zadeldak bouwen.”

De provincie Antwerpen is na de kust de provincie met de meest verkochte miljoenenpanden. Zestig procent van de verkochte miljoenenhuizen in 2022 in de provincie Antwerpen bevindt zich in de Kempen.

Wie zelf al een bouwgrond heeft, kan ook bij Artesio Exclusive Living aankloppen. “Klopt, we kregen al een vraag van iemand met een woning in Aartselaar die ze wil laten vervangen door een nieuwbouw-schuurvilla.”

De raampartijen lopen van de grond tot de nok. Foto: Artesio Exclusive Living/Hillewaere Vastgoed