Nieuws Kempen Kempens gerstenat, innovatieve binnendeurgehelen en designmeubels in gerecycleerd hout

Kempens gerstenat, innovatieve binnendeurgehelen en designmeubels in gerecycleerd hout

Kempens gerstenat, innovatieve binnendeurgehelen en designmeubels in gerecycleerd hout

Feest vd innovatie logoInnovatie is belangrijk. Met innovatie creëert u toegevoegde waarde voor uw bedrijf en neemt u voorsprong op uw concurrenten. Tijdens het Feest van de Innovatie ontdekt de bezoeker op het innovatieparcours een 25-tal Vlaamse bedrijven in het ‚huis van de toekomst’. Een deel van het innovatieparcours inspireert rond de talrijke kansen die de (thuis)zorg van de toekomst biedt aan diverse sectoren. Op Made in Kempen las u sinds de zomermaanden elke week over enkele bedrijven die aanwezig zullen zijn op het Feest van de Innovatie.

Vandaag schetsen we kort nog drie bedrijven die u er kan ontdekken. Zo kan u kennis maken met Groep Eribel uit Hoogstraten, die niet alleen innovatie in haar productontwikkeling, maar ook in de bedrijfsvoering integreert. U kan er even uitrusten, pauzeren en netwerken op de design meubels gemaakt uit gerecycleerde materialen van Resource Lab, de winnaar van de non-profit innovatie award van 2012. En daarbij kan u Kempens gerstenat degusteren: een Gageleer of een Bufo bijvoorbeeld.

Marktleidende bedrijvengroep actief op vlak van ontwikkeling en productie van binnendeurgehelen voor de utiliteitsbouw

Eribel is gespecialiseerd in hoogwaardige ‘technische’ deurgehelen. Daarnaast kan de klant ook beroep doen op de eigen plaatsingsservice van deurgehelen en randschrijnwerk. Dé grote kracht van Eribel is de ruime ervaring op het vlak van brandwerende, geluidsisolerende en enerzijds een totaalservice en anderzijds een innoverende productiefilosofie. Eribel biedt de meest veeleisende klanten een totaaloplossing aan waarbij alle producten voldoen aan de strengste eisen en normen op vlak van brandwering, geluiddemping en inbraakvertraging.

 De Gageleer, een eigentijds bier geïnspireerd door het middeleeuwse bierbrouwen

Smaakmaker van de Gageleer is de gagel, een struikje dat vandaar gedijt op moerassige gronden zoals die van het natuurreservaat De Liereman in Oud-Turnhout. Sinds 2013 heeft Gageleer een tweede bier, Bufo, op de markt met een uitsproken hoppige smaak afkomstig van een zeldzame hop. Gageleer wordt gerund door slechts een handvol vrijwilligers-aandeelhouders die op geen enkele manier worden vergoed. De opbrengst gaat volledig naar aankoop en onderhoud van natuurreservaten in de Kempen.

 De collectie designmeubels ‚Möbel’ van ResourceLab combineert bekende ontwerpers, sociale economie en recyclage van afvalmaterialen

De collectie designmeubels wordt speciaal ontworpen voor ResourceLab door gerenommeerde designers zoals Maarten De Ceulaer, Kaspar Hamacher, Makkink en Bey en het design collectief JIJ’S (architecten Vinck, De Vylder en Taillieu in samenwerking met Serge Vandenhove). De collectie is getekend op basis van gerecycleerd hout. De meubels zijn “Handmade in Belgium”  en worden vervaardigd in het houtatelier van vzw WEB in Turnhout. Op die manier combineert ResourceLab met Möbel bekende ontwerpers, sociale economie en recyclage van afvalmaterialen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer