Nieuws Kempen Kempens-Limburgse deal: Ebema neemt Eurodal onder de vleugels

Kempens-Limburgse deal: Ebema neemt Eurodal onder de vleugels

Kempens-Limburgse deal: Ebema neemt Eurodal onder de vleugels

GROBBENDONK/RIJKEVORSEL/ZUTENDAAL – Ebema, producent van betonproducten met vestigingen in Zutendaal en Rijkevorsel, neemt zijn collega Eurodal uit Grobbendonk onder zijn hoede. Beide partijen zijn erg in hun nopjes over de deal.

Deze overname is voor Ebema niet de grootste, maar wel een heel strategische. “We hebben even nagedacht of we in deze onzekere tijden wel door zouden gaan met de deal”, zegt co-CEO Sonja Kuypers van Ebema. “Maar we kunnen nu een dergelijk mooie stap vooruit zetten, die kans wilden we niet laten liggen. Bovendien is het een teken van hoop, van geloof in de toekomst. We hebben altijd onder ons al gezegd dat, als we één bedrijf zouden willen overnemen, dat het Eurodal zou zijn. Hun producten vormen een dergelijk mooie aanvulling op onze oplossingen, dat het een ideale stap vooruit zou zijn. Samen zullen we een zeer compleet gamma aan tegels van groot formaat en vloerplaten kunnen aanbieden aan onze klanten.”

Ebema neemt nu de helft van de aandelen over van de eigenaren Philippe Segers, Patrick Bynens en Gerald Van Doren. Het is de bedoeling dat later ook de rest van het pakket naar Zutendaal verhuist. De 3 zaakvoerders van Eurodal blijven actief in de nieuwe structuur. Die zal 250 medewerkers tellen in de vestigingen van Zutendaal, Rijkevorsel en Grobbendonk. Samen realiseren ze een omzet van 57 miljoen euro. Dit jaar nog voorziet Ebema grote investeringen in haar vestiging in Rijkevorsel

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.